✕  Lukk søk

Popstudenter på stjernehimmelen

Flere av våre tidligere populærmusikk-studenter er godt i gang med musikkarrieren. Her er et lite utvalg av dem.

Hanne Mjøen

popstudenter - Hanne Mjøen

Foto: Jan Khür

Våren 2017 gikk Hanne Mjøen (22) ut av Westerdals med en bachelor i populærmusikk. Hun har vært å se på Findings, Slottsfjell og Vill Vill Vest, og låta hennes «Future» ble kåret til Ukas Urørt i fjor.

Nå er hun klar for den store Urørt-finalen. 

I fjor sommer kom hun også ut med sin nye singel «The City», som Spotify selv la til i deres spilleliste «Fresh Finds: Hiptronix».Vi er enige – se og hør låta her:

Inge Bremnes

popstudenter - Inge Bremnes

2017 ble året Inge Bremnes kom med sin debutplate «Mellomspill». Bremnes er ferd med å få sitt gjennombrudd i Norge, gjennom listinger av singlene «Sne» og «Ka du håpa på» hos både P1 og P3. Han har fått lovord i anmeldelsene av blant annet Dagbladet, hatt opptreden hos Christine på P3, og vært på radiospillinger. Ikke minst har han hatt utsolgte konserter over hele landet, blant annet på Parkteatret i 2017.

Whales and This Lake

popstudenter - whales and this lake

Du har kanskje allerede fått med deg sjangeren du ikke visste at du trengte i livet ditt: hvalpop? Whales and This Lake er (foreløpig) de eneste vi kjenner til som leverer ekte hvalpop. Det unge, ambisiøse elektropopbandet har selv døpt musikken sin i denne sjangeren, med våte, kalde og drømmende komposisjoner er tatt med opp fra dypet og kledd i en basstung elektropopdrakt.

popstudenter - whalestore
Til og med hvalbutikk med hval-merch er tilgjengelig på: whalesandthislake.com

Alle bandmedlemmene gikk ut fra Bachelor i populærmusikk i 2016, og tok verden umiddelbart med storm. De gikk rett inn på Viral Hit og Weekend Buzz-listene til Spotify World. De fikk 20 uker med listing på P3, og var til og med nominert til årets Urørt. Hvalguttene var å se på scenen flere ganger under årets By:Larm, og på Slottsfjell. Senere i høst skal de vise Rogalendingene hva de er gode for, på Folken i Stavanger.  22. september slipper de albumet «Send a Man Down» og slippfesten blir på Parkteateret i Oslo i oktober.

Vi gleder oss!

Simen Mitlid

popstudenter - Simen

Simen Mitlid var i fjor å se på Klubbøya under Øyafestivalen, og på Indiefjordfestival, med sin indie/folk/pop-musikk. I september i fjor var det albumrelease av det nye albumet «Everything is the Same», med storslått konsert på Internasjonalen.

Bodin

Popstudenter - Bodin

Mathias Bodin er ifølge 730.no «Sørlandets nye popperle», og har faktisk delt scene med Norges favoritt-tvillinger: Marcus og Martinus. I 2017 ble han ferdig med bachelorgraden i populærmusikk, med vokal som hovedinstrument.

– «You» handler mye om relasjoner til hvor man kommer fra, forklarer han, mens «Echo» er en følsom elektrisk pop-ballade med en tekst til en jeg har mistet og som jeg så inderlig føler fortjener en sang, røper Bodin til NRK.

Låten «Echo» fikk Bodin listet på P3, og det var «en drøm som gikk i oppfyllelse «, sier Bodin til 2minutter.

Spotify-tips

Sjekk ut Spotify-listen «This is Høyskolen Kristiania»,  så kan du holde deg oppdatert på all ny musikk som lages av studenter på Bachelor i populærmusikk, Bachelor i musikkproduksjon og Bachelor i låtskriving og produksjon.