✕  Lukk søk

10 grunner for at jeg valgte å studere Personlig Trening

Dette er andre gang jeg velger Høyskolen Kristiania Nettstudier som utdanningssted. 

Jeg så litt på tilbudene som andre institusjoner tilbød innenfor personlig trening, for å ta en informert beslutning. Jeg landet på stedet hvor jeg visste at jeg ikke kom til å angre på å studere: Høyskolen Kristiania Nettstudier.

Christina-Mihaela-Carare-Nettstudier-personlig-trener-11

Her er grunnene til hvorfor jeg valgte å studere personlig trening hos Høyskolen Kristiania Nettstudier:

1. Solid utdanning: Studiet gir meg en unik kompetanse til å jobbe som personlig trener gjennom solid innføring i trening og grundig kompetanse om ernæring og coaching.

60 studiepoeng dere, sier jeg bare. Flere av PT-studiene jeg så på tilsvarte 30 studiepoeng. Årsenheten skiller seg vesentlig fra andre studier innen personlig trening ved at den blant annet inneholder hele 20 studiepoeng med ernæring og 10 studiepoeng med Coaching.

Man får med andre ord en mer (les: dobbel så) dyptgående utdanning og kompetanse, og det fordelt på hele 6 emner:

2. Utdanningen gis av Institutt for helsefag ved Høyskolen Kristiania.

Høyskolen Kristiania er faglig ansvarlig for studiene, og legger vekt på at jeg som student får en relevant og solid helsefaglig utdanning med en faglig tyngde. Høyskolen Kristiania Nettstudier sin rolle er å tilrettelegge for at studiene skal kunne gjennomføres på nett. Karakterutskrift og/eller vitnemål vil jeg få fra Høyskolen Kristiania.

3. Foreleserne er fageksperter innenfor sitt felt.

For eksempel er John Magne Kalhovde veileder i Anatomi og Fysiologi, samt i Aktivitetslære og førstelektor ved Høyskolen Kristiania. Kalhovde jobber for tiden med en doktorgradsavhandling ved det medisinske fakultetet ved Universitetet i Oslo. Sigmund B. Apold-Aasen er veileder i Treningslære og høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania, hvor han underviser om fysisk aktivitet brukt i forebygging og behandling, treningslære samt aktivitetslære. Apold-Aasen har jobbet på Olympiatoppen, hvor hovedfokus var kvalitetssikring av treningsprosessene til blant annet skiskyting og roing, og jobbet blant andre med Ole Einar Bjørndalen og Olaf Tufte.

4. Utdanningen er online.

I løpet av studiet må jeg delta på 7 samlinger fra fredag- søndag for å få praktisk opplæring som Personlig Trener. I tillegg må jeg møte til noen eksamener på campus. Det betyr minst 17 overnattinger for meg i Oslo i løpet av studietiden på et år, men ettersom jeg kan se datoene ganske lenge i forveien, så kan jeg justere jobb og studier i henhold til disse. Jeg har muligheten til å bruke noe lengre tid på studiene, da jeg må fullføre innen halvannet år.

Ellers studerer jeg hjemmefra: Ser forelesninger online (kan se den samme forelesningen så mange ganger jeg vil, pause i forelesningen og ta notater underveis i eget tempo), leser pensum, laster ned PDF-er til forelesninger, og jeg kan velge å høre på forelesningene (og trykke på pause for å notere når jeg vil).

Christina-Mihaela-Carare-Nettstudier-personlig-trener-11

5. Utdanningen er fleksibel.

At studiet er nettbasert, uten «særlige» frister for innleveringene, gir det meg enormt med fleksibilitet for å kunne styre hverdagen og planlegge studiene mer eller mindre etter eget vilje. Til den første innleveringen forsøkte jeg å sette opp «jobb» en dag i kalenderen, så «skole» neste dag, så «jobb». Men slik fungerer det ikke helt i en gründer-hverdag. Jeg skjønte fort at det ikke gikk for min del, ettersom jobben raskt strakk seg utover flere dager, så måtte jeg ta inn igjen skolearbeidet.

Det viktigste er imidlertid å ha en plan til grunn, og justere den underveis som kanskje uforutsette, men viktige ting som også bør prioriteres, dukker opp.

For dem som har en arbeidsdag 8-16, er det mulig å studere på kveldstid og/eller i helgen. Samlingene som jeg nevner ovenfor holdes primært etter kl. 16, 17 på fredagene det er samling, ellers holdes de på lørdager og søndager.

6. Utdanningen støttes av Lånekassen.

Jeg har selv fått innvilget stipend, det vil si et lån som blir omgjort til stipend hvis (les: når 🙂 ) jeg består eksamen.

7. Når jeg har fullført og bestått alle emnene, får jeg et vitnemål som viser at jeg har gjennomført et Årsstudium i Personlig trening. 

Det gjør meg kvalifisert til å jobbe som Personlig Trener og kompetent til å veilede om trening, ernæring og prestasjon.

8. Jeg har studert hos Høyskolen Kristiania Nettstudier tidligere.

Jeg var kjent med online nettstudier, og jeg var kjent med online studier hos Høyskolen Kristiania Nettstudier. Jeg har vært storfornøyd med utdanningen her, og fikk som følgelig jobb etter endte studier (journalistikk).

9. Jeg inngikk en sponsoravtale med Høyskolen Kristiania Nettstudier og deres årsenhet i Personlig Trening. 

Jeg må understreke imidlertid at sponsorhenvendelsen fra min side kom etter at jeg tok kontakt med dem, forklarte min gründer-situasjon med sine utfordringer om en usikker hverdag med tanke på tid og økonomi. Jeg beskrev min visjon med tennisportalen og min sult for å lære mer om trening hos dem for å kombinere det med lidenskapen for tennis. Jeg ville med andre ord studere Personlig Trening hos Høyskolen Kristiania Nettstudier lenge før det var snakk om en sponsoravtale. Jeg tok kontakt med dem i februar, sponsoravtalen var inngått i mai. Som gründer, hjelper selvfølgelig sponsoravtalen veldig mye.

Det er viktig å fortelle dette for å være åpen med deg som leser dette. Å ha en sponsoravtale hjelper, men jeg hadde altså på forhånd valgt Høyskolen Kristiania Nettstudier som utdanningssted.

10.  Tett oppfølging hele tiden.

Det var ikke alt om nettstudier som jeg visste før jeg begynte å studere Personlig Trening hos Høyskolen Kristiania Nettstudier. Gud(ene) vet hvor mange spørsmål jeg hadde til Høyskolen Kristiania Nettstudier om studieforløpet, hvilken kurskombinasjon var best for min situasjon, om ulike studiemuligheter, om veilderne, arbeidsmuligheter og mer, før jeg velinformert kunne trykke på Bestill kurs-knappen 🙂 Alt jeg lurte på ble besvart innen 24 timer (egentlig samme dag).

Håper du fant dette innlegget nyttig! Bare si ifra hvis du har spørsmål om nettstudier eller Personlig Trening-studiet hos Høyskolen Kristiania Nettstudier 🙂

Sporty hilsen,
Christina Mihaela

// Blogg // LinkedIn //