✕  Lukk søk

10 tips til deg som skal begynne på Høyskolen Kristiania

Gratulerer med studieplass – nå kan du bare glede deg til skolestart! Her er noen tips og råd fra bachelorstudent Yvonne, som kan komme godt med under studietiden.

Yvonne Lindahl, Interiørarkitektur:

Pensum

Jeg anbefaler deg å i hvert fall kjøpe bøker som skal brukes i mer enn ett emne – de andre kan du se om du får lånt på skolens bibliotek eller andre offentlige bibliotek i byen. Du finner ofte fine, brukte bøker på ibok.no eller finn.no til en rimelig penge. Bare husk å sjekke at ISBN-nummer er riktig, slik at du kjøper riktig utgave. I tillegg finnes det en egen gruppe på facebook for kjøp og salg av pensumbøker, opprettet av og for studenter på HK. Skal du kjøpe noe på forhånd, så anbefaler jeg deg å kjøpe noen faglige bøker utover pensum, som du kan lese under sommerferien. Alltid greit med ekstra påfyll!

Ryggsekk

Kjøp deg en god ryggsekk eller en praktisk veske. Du skal til skolen flere dager i uken, og ha med både bøker, skriveutstyr, pc etc. – da trenger du å oppbevare det i noe som er romslig og ergonomisk å bære rundt på.

Økonomi

Etter at du har investert i en god ryggsekk (!) anbefaler jeg deg å spare penger. Det er alltid lurt med en liten buffer som kan hjelpe deg i de tøffeste periodene. Rekker du ikke å spare før studiestart? Ikke tvil, da må du bare være litt ekstra økonomisk, og

bruk studentrabatter for alt det er verdt.

Prioriteringer

Deltidsjobb kommer alltid godt med, men husk at et studie ofte er beregnet til å være lik en 100% stilling, minst! Ditt studie er en investering for livet og bør prioriteres! Jeg anbefaler at du begynner på skole først, for å deretter kjenne på hvilken kapasitet du har til å jobbe, uten at det går ut over dine studieresultater.

Strukturer

Når skolen begynner – vær strukturert og bruk tiden riktig! En bachelor innebærer mye selvstudie og på timeplanen kan det se ut som du har mye fri. Fritiden skal brukes på å lese pensum eller jobbe med lekser. Det er absolutt en frihet å ha mye «fritid», men kun hvis du har disiplin til å bruke den riktig, ellers kan jeg love deg at du går på en smell når eksamen plutselig kommer!

Målsetting

Tenk gjennom hva du ønsker å få ut av studiet, og gjerne hva du ønsker å jobbe med i fremtiden. Ambisjoner er viktig, og det vil garantert føre deg raskere til mål. Lærerne anbefaler også at vi tidlig begynner å tenke på bacheloroppgaven. 3 år går fort!

Forelesninger

Tar du en bachelor vil ingen forelesninger være obligatoriske, men du lærer så utrolig mye mer når du er med.

Delta på forelesningene! Foreleserne på skolen vår er utrolig dyktige, dessuten har du mulighet til å stille spørsmål og diskutere ting med de andre i klassen. Igjen, du har investert i studiet – da er det lurt å få mest mulig valuta for pengene!

Kollokviegrupper

Benytt deg av kollokviegrupper. Å hjelpe andre, og at få hjelp av andre, er gull verdt begge delene! Du blir som regel plassert i kollokviegruppe fra starten, men du kan også selv ta initiativ til å gå sammen med de du fungerer aller best med i klassen. Det er lurt å opprette en facebook-gruppe slik at du lett kan komme i kontakt med dine medstudenter uansett tidspunkt.

Resurser

Gi beskjed til tillitsutvalgte i klassen hvis du ikke er fornøyd med noe gjeldende skole- eller klassemiljø. Jeg er selv tillitsutvalgt og har erfart raske tiltak fra skolen når noe ikke nådd opp til elevenes forventinger.

Studentunionen

Delta i studentunionens arrangement! Det er superflinke og engasjerte studenter som jobber og planlegger arrangement som du kan bli med på for å ha det ekstra moro og bli kjent med folk.