✕  Lukk søk

Årets kandidat 2018

Hvert år kåres «Årets kandidat» ved Høyskolen Kristiania. Dette er den studenten med best karaktersnitt gjennom et treårig bachelorløp på merkantil studiemodell.

En jente står ute med en blomsterbukett i hendene og smiler bredt.

For sjette år på rad var det en student fra Bachelor i HR og personalledelse som stakk av med den gjeve prisen.

Prisen for «Årets kandidat» gikk i år til tidligere HR-student Vibeke Rye Pedersen. Hun fullførte graden sin med hele 17 A’er og 4 B’er som tilsvarer et høyskolesnitt på 1,17.

Engasjert på flere plan

I tillegg til å opparbeide seg et svært imponerende karaktersnitt, har Vibeke også vist stort engasjement i studietiden. Hun satt ett år som nestleder i Linjeforeningen for HR. Der jobbet hun sammen med de andre styremedlemmene for å skape et faglig og sosialt tilbud til studentene utenom studiene.

Hun forteller at samarbeidet med medstudenter og næringslivet helt klart er noe av det viktigste hun har tatt med seg videre fra linjeforeningen.

— Mange tenker sikkert at det er lett for meg å si, men karakterer er ikke alt. Engasjer deg i foreninger, skaff deg en deltidsjobb eller jobb frivillig. Velg internship! Jeg tror slike erfaringer er enda viktigere enn å ha «bare A’er». Da kan fremtidige arbeidsgivere også se at du ikke kun er flink til å lese pensum.

Mange tenker sikkert at det er lett for meg å si, men karakterer er ikke alt.

Da Vibeke gikk i 2.klasse på HR og personalledelse ble hun spurt om å være faglig fadder for kullet under seg. Faglig fadder er en rolle de studentene med høyest karaktersnitt fra sitt først studieår blir tilbudt.

— Det var veldig fint å kunne bidra til at de nye studentene fikk en trygg start på studiet. Jeg husker jo hvor usikker jeg selv var de første ukene og månedene. Da var supert å ha en 2.års student man kunne stille alle de dumme spørsmålene til.

To kvinner står på en scene og klemmer. Hun ene mottar blomster og smiler.

Viktig å finne tid til det sosiale

Vibeke ser tilbake på studietiden som en veldig god tid. Det har vært utfordrende tider, men også tider hun har opplevd mye mestring. Hun trekker frem det sosiale som noe av det aller beste med studietiden.

Jeg har lært utrolig mye, og møtt masse fine mennesker!

Å jobbe strukturert med studiene, var løsningen for Vibeke i en hektisk hverdag. Hun planlagte alltid ukene i forkant, slik at hun kunne kartlegge når hun skulle lese og når hun hadde fri.

— Jeg synes det er lettere å gjøre en god innsats med lesingen når jeg vet at jeg også har tid til å være sosial, slappe av eller trene.

Et langbord med hvit duk, fylt med masse mat.
Fire unge kvinner står rundt et bord og smiler.
En ung kvinne går mot en scene.
En kvinne står på en scene og snakker i en mikrofon.
To kvinner står på en scene og klemmer. Hun ene mottar blomster og smiler.
Det var godt med forsyninger under kåringen av «Årets kandidat».
Det var god stemning under kåringen av «Årets kandidat».
Vibeke Rye Pedersen så både overrasket og glad ut når navnet hennes ble rop opp.
Helene Sætersdal, instituttleder for ledelse og organisasjon, annonserte vinneren av den gjeve prisen.
Gratulerer masse til Vibeke Rye Pedersen!

En jente står ute med en blomsterbukett i hendene og smiler bredt.

Start tidlig!

Når Vibeke blir spurt om hun har noen gode tips til andre studenter, trekker hun frem at noe av det viktigste er å starte tidlig i semesteret.

— Eksamensperioden virker ofte langt unna, men herregud så fort den kommer også. Da er det kjedelig om man er skikkelig på etterskudd. For noen funker sikkert skippertak veldig bra, men for meg har det vært viktig å lese jevnt gjennom semesteret.

I tillegg forteller hun at det superviktig å finne medstudenter som man fungerer godt sammen med.

— Jeg har hatt fantastiske eksamensgrupper hele veien, og ikke minst bachelorgruppe. De skal også ha noe av æren for at jeg har klart meg så bra. Kaja og Tuva, dere er best.

Tiden etter bachelorgraden

Etter tiden på HK ønsket Vibeke mer utdannelse, og studerer derfor i dag master i International Relations ved NMBU i Ås.

— Jeg hadde lenge en plan om å ta master, men bestemte meg vel for International Relations i løpet av siste semester. Da hadde vi Internasjonal HR, og jeg synes det var (og er) så utrolig spennende. Jeg stortrives med valget mitt!

Drømmen til Vibeke er å jobbe med HR i et internasjonal selskap.

— Nå er drømmen å jobbe med HR i et internasjonal selskap. Det er selvfølgelig også viktig for meg å finne en jobb jeg trives i. Jeg merker at det er mange spennende veier å gå innen International Relations. Jeg holder alle muligheter åpne.