✕  Lukk søk

Arne H. Krumsvik blir ny rektor ved Høyskolen Kristiania

Styret ved Høyskolen Kristiania har tilsatt professor Arne H. Krumsvik som ny rektor fra 1. august 2018. – Å få være med å lage Norges første arbeidslivsuniversitet takker man ikke nei til, sier den påtroppende rektoren.

Pressemelding 22. november 2017

Portrettbilde Arne H. Krumsvik

Professor Arne H. Krumsvik blir ny rektor på Høyskolen Kristiania

Krumsvik kommer fra stillingen som instituttleder ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitet i Oslo, i tillegg til en professor II-stilling ved Westerdals Oslo ACT. Han har også lang fartstid som leder i næringslivet, blant annet som nettsjef i både VG og Dagbladet, og sjefsredaktør i kanal 24, Romerikes Blad og Scandinavia Online. Nå ser han frem til nye arbeidsoppgaver ved Høyskolen Kristiania.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med ansatte, studenter og samarbeidspartnere i Høyskolen Kristiania. Høyskolen har en lang historie, og det skal bli spennende å være med og prege framtiden, sier påtroppende rektor Krumsvik.

 Krumsvik tiltrer som rektor 1. august 2018, samme dag som Høyskolen Kristiania og Westerdals Oslo ACT vil være en fullt sammenslått høyskole. Ambisjonen er å bli Norges første arbeidslivsuniversitet, en oppgave Krumsvik tar fatt på med stor iver.

– Jeg vil jobbe aktivt med realiseringen av universitetsplanene fra første dag. Det betyr at vi må styrke oss akademisk, samtidig som vi fortsetter å gi studentene en relevant utdanning som gjør dem attraktive på arbeidsmarkedet, forteller Krumsvik.

Styreleder ved Høyskolen Kristiania, Peter Wesenberg, er godt fornøyd med valget.
– Styret har vært opptatt av å finne en rektor som kan være med på å løfte Høyskolen Kristiania og nå de ambisjonene vi har satt oss om å bli et arbeidslivsuniversitet med vekt på både akademisk tyngde og det praksisnære. Krumsvik har en spennende bakgrunn som kombinerer akademia med næringslivserfaring. Han har også bred ledererfaring fra ulike miljøer. Med dette utgangspunktet, mener styret at han er rett person for jobben, avslutter Wesenberg.

Kontaktinfo