✕  Lukk søk

Avgangsfilm nominert til internasjonal filmfestival

Blant over 4500 bidrag er Rikke Gregersen film «De hensynsløse» valgt ut til «Brussels Short Film Festival» i april. Dette er en Oscar-kvalifiserende festival. Rikke er tidligere student fra film og TV på Westerdals.

De hensynsløse er nominert til Brussel Short Film Festival. Her er et utdrag fra filmen med paret.

Utdrag fra kortfilmen «De hensynsløse», som nå er nominert til «Brussels Short Film Festival» blant over 4500 bidrag. Navnene ble offentliggjort i dag.

– Det å bli tatt ut til kortfilmfestivalen i Brussel er utrolig gøy og veldig stas! Siden vi ferdigstilte filmen har vi sendt den til flere av de største internasjonale filmfestivalene. Det blir selvsagt en del skuffelser, men Brussel var virkelig en av de festivalene vi drømte om å bli tatt ut til.

– Det oppleves som en bekreftelse på at vi lykkes i noe av det vi prøvde på, forteller Rikke Gregersen, som hadde regi og skrev manus til filmen. Med seg i staben hadde hun Rebekka Rognøy som produsent, Torjus Thesen som fotograf, Espen Skjong Knutsen på klipp og Hans Ekevi og Lars Andreas Nilssen på lyd.

Valgfag i novelleskriving ble opphavet til filmen

«De hensynsløse» er også nominert til beste fiksjon i «Amandusfestivalen 2019», som går av stabelen 10.-13. april. Kortfilmen ble også nominert til «Next Nordic Generation Award», der studenter fra de nordiske filmskolene konkurrerer med sine avgangsfilmer. Ikke nok med det er kortfilmen nominert til Tel Aviv International Student Film Festival.

Den tidligere studenten på film og TV på Westerdals spesialiserte seg på regi, og allerede på andre året startet ideen til filmen.

Rikke Gregersens avgangsfilm på film og TV ved Westerdals har blitt nominert til flere priser.

Rikke Gregersen, tidligere student på film og TV ved Westerdals institutt for film og medier.

– Jeg tok valgfag i novelleskriving med manuslærer Nikolai Frobenius. Det var da jeg bestemte meg for å basere bachelorfilmen på novellen jeg skrev, forteller Rikke, som mener at noe av styrken til filmen var at historien begynte litterært, der hun fikk utforsket karakterene, tematikken i situasjoner og scener, som aldri ble med i filmen.

Frihet + god veiledning = suksess

Den tidligere filmstudenten opplevde frie rammer til å dyrke det studentene selv ønsket å gjøre i forbindelse med avgangsfilmen.

– Jeg tror friheten vi fikk, sammen med god veiledning, har vært veldig viktig. De eneste restriksjonene vi fikk var tidsrammen. Ellers fikk vi jobbe med materialet slik vi ønsket, forteller Rikke, som trekker frem resten av staben på filmen som både viktige og utrolig inspirerende.

– Lærerne har også gitt oss god oppfølging etter at vi ble ferdig på høyskolen. De har vært veldig engasjerte i å få filmen ut, og gitt oss råd om hvilke festivaler og plattformer vi burde satse på. Det er kult, synes jeg.

Tanker og problemstillinger i et parforhold

Under produksjon av «De hensynsløse»

På sett under produksjonen av «De hensynsløse».

«De hensynsløse» er en kortfilm på 25 minutter. Med filmen ønsket Rikke å ta tak i noen universelle tanker og problemstillinger knyttet til parforhold, situasjoner som kan være gjenkjennelige for mange.

– Vi jobbet også med utrolig dyktige skuespillere, noe som ga oss muligheten til å gi filmen et litt annerledes estetisk uttrykk, forteller Rikke.

Kommer med en ny kortfilm

Det siste halvåret har Rikke jobbet med å utvikle manus for en ny kortfilm. I september i fjor pitchet hun inn idéen for produksjonsselskapet «Them Girls», som ønsket å produsere filmen.

– For et par uker siden fikk vi tildelt produksjonsmidler, så jeg satser på at en ny kortfilm blir ferdigstilt i løpet av høsten.

Filmcrewet bak «De hensynsløse»:

Her er hele gjengen fra De hensynsløse samlet

Ett av gruppebildene fra sett, med en dedikert gjeng som er samlet.

  • Rikke Gregersen, regi og manus
  • Rebekka Rognøy, produsent
  • Torjus Thesen, fotograf
  • Espen Skjong Knutsen, klipp
  • Hans Ekevi og Lars Andreas Nilssen på lyd (fra Bachelor i lyddesign)

Er du interessert i å regissere, klippe, fotografere eller å være produsent? Du kan søke Bachelor i film og TV helt fram til 15. april.

Aktuelt