✕  Lukk søk

Bli kjent med Bergen

Det å være student i Bergen er mye mer enn å bare sitte i forelesninger eller tilbringe tiden på en fullsatt lesesal. Å være student går også ut på å utforske hverdagen og oppleve små gleder i studenttilværelsen.

Blogg, bergen by

Anette og Natasha, Bachelor i HR og personalledelse i Bergen:

Blogg, bergen by

HR-studentene Anette og Natasha.

Vi er to tredjeårsstudenter som går HR og personalledelse på Høyskolen Kristiania Bergen. Anette er bergenser og Natasha østlending og sammen utfyller vi hverdagen med latter, gode samtaler og mye kjærlighet. Vi er begge aktiv både på fjell og i skog, opptatt av kultur og elsker å gå på oppdagelsesferd i vårt egent nærmiljø.

Det å være student i Bergen er mye mer enn å bare sitte i forelesninger eller tilbringe tiden på en fullsatt lesesal. Å være student går også ut på å utforske hverdagen og oppleve små gleder i studenttilværelsen.

Vi skal nå gi dere innspill og ideer til hva dere kan oppleve når dere trenger lite et lite avbrekk fra studenthverdagen. 

Blogg, bergen by

Mellom de syv fjell

Ut på tur, aldri sur eller som bergenserne sier det: det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær.

Selv om solens siste stråler svekker kan du fortsatt ta turen over skydekket og se byen fra de syv fjell. Fra en lett søndagstur opp fløyen til en dagstur over vidden, er fjelltoppene mange. Ønsker du å belønne deg litt ekstra på toppen har fløyen en sjarmerende resturant hvor du både kan nyte utsikten, spise en is eller ty til et glass vin.

Pakk sekken, inviter en god venn, og finn ut hvilket av fjellene som skal bestiges i kveld.

Du trenger ikke å bestige en fjelltopp for å finne roen, Bergen har mange parker som kan benyttes. Alt du trenger er en god bok og et pledd.

park

Uten mat og drikke duger studenten ikke

Dwell gastrobar er Bergens første økologiske kafe, hvor du kan få gode innspill til skolearbeid ved hjelp av en nypresset økologisk smoothie til en lettere lunsj. Atmosfæren er rolig og avslappet som senker ned pulsen fra en hektisk hverdag.

Ønsker du en høyere puls kan turen til Folk og Røvere tilby nye høyder innen rimeligere øl og uteservering i en urban omgivelse. Dette er et sted hvor venner samles før ferden går videre til nattens nye eventyr.

Blogg, bergen by

Altona vinbar kan med sitt utvalg av vin gi deg en ny tilrettelagt smaksopplevelse. Dette er Norges største vinbar – med kjøkken. Deres sommelierer hjelper deg til å finne perler i alle prisklasser, som matcher deres gode kjøkken basert på norske råvarer. Her kan du nyte edle dråper i en romantisk og intim i vinbaren over ett brettspill i 400 år gammel rustikke omgivelser.

Det sies at Altona vinbar i 2014 ble kåret til Bergens beste datingsted.

Blogg, bergen by

Kreative impulser

Bergens gater er omringet av kunst i form av gatekunst og utstilling. En tur i Skostredet tilbyr en fargerik opplevelse av gatekunst. Her er fantasien og inspirasjon stor.

Blogg, bergen by kunst

Midt oppi gatekunstens verk finner du Litteraturhuset. Her kan du både spise en lettere lunsj på deres hyggelige kafe eller ta turen inn i Boksalongen. Litteraturhuset har hele 1000 arrangement hvert år, så har er det mye man kan få med seg.

Blogg, bergen by10

Ettersom Bergen er en av Norges største kulturbyer er inspirasjonen til kunst stor. KODE som er et av Nordens største museer for kunst kan tilby alt fra design, musikk og kunsthåndverk gjennom en tid av historiske gjenstander, naturopplevelser og samtidskunst.

Her kan du finne noe for en hver interesse som stimulerer de kunstneriske sanser.

Kode har gratis inngang hver torsdag for studenter som kan være med på å skape en god inspirasjon i en tung studenthverdag.

Blogg, bergen by

Håper dette gir dere inspirasjon til en kulturell studietid i Bergen.

Vi ses,
Natasha og Anette!


Kilder:

  • dethistoriske.no
  • Kodebergen.no