✕  Lukk søk

Brage og Bendik skapte sitt eget byrå

Brage Brenna-Lund og Bendik Bergh etablerte designbyrået Cure etter studiene.

Nettverk er gull. Skap nettverk med andre studenter!

bilde-fra-graduation

Hva var det beste med å studere i «byen mellom de syv fjell», nevn … syv ting?

 • Studentmiljøet
 • Byfjellene selvfølgelig
 • Utelivet – Man kan alltid ta seg en fest uansett ukedag
 • Kultur og eventer
 • Korte avstander
 • Byen generelt
 • Været. Litt regn har vel aldri skadet noen?

Dere valgte begge å studere videre i utlandet. Hvor dro dere og hvordan har det vært?

Ja det stemmer. Etter to år i Bergen forflyttet vi oss til litt varmere strøk i Italia, nærmere bestemt Milano. Her studerte vi Grafisk design og Art Direction.

Italienere er veldig tradisjonelle. Det ser man godt på det visuelle uttrykket deres. Kulturen er også veldig forskjellig fra vår egen. Folk tar ting litt mer som det kommer, men de ble vi fort vant til, hehe.

Ellers var tiden på skolen utrolig lærerik. Vi lærte mye nytt og fremtidsrettet, og fikk derfor mye bredere kompetanse som hjalp oss til å starte for oss selv.

Ja, for dere har jo laget eget firma i etterkant! Hvordan kom dere på å starte egen bedrift?

Vi begynte å leke med tanken allerede på studiet i Bergen. Men var begge enige om at vi ikke var «utlært» nok til å drive for oss selv og dro derfor først til Milano.

På bacheloroppgaven fikk vi muligheten til å gjøre alt klart for å starte opp (businessplan og visuell profil), og da kunne vi ikke la muligheten gå fra oss.

cure

Hvorfor velger dere å starte for dere selv?

Vi er unge og sultne og ønsker å ta en større del av den grafiske prosessen, fra ide til ferdig produkt, og vi hadde sett på TV-serien Mad Men og drømte om en hverdag der vi bestemte alt selv.

Vi jobbet begge freelance under studietiden, så et lite nettverk hadde vi allerede bygget opp.

Hva tilbyr dere?

Vi er Cure. Vi kurerer rett og slett små til mellomstore bedrifter ved å gi dem en sterk visuell identitet og en nettside som er umulig å bla forbi.

Og blir de ikke kurert? Vel, da slipper de å betale. Vi jobber etter «no cure, no pay»- prinsippet for å skille oss ut og komme med noe nytt i markedet. Derfor føler vi oss som Norges modigste byrå. Vi ønsker at alle bedrifter skal ha mulighet å ta seg råd til en visuell profil. Ikke bare de største.

Hva er det beste med å starte for seg selv?

At man jobber for at noe man har skapt selv skal lykkes. I Cure kan vi selv velge hvem vi vil jobbe med, vi tar vår egen risiko, men får også belønningen. Vi får også en bedre kontakt med kunden enn hva vi ville fått i et stort selskap. Det gir en følelse av å ha full kontroll, men også en mulighet til å utfordre oss selv.

cure2

Er noen av erfaringene dere gjorde dere ved Høyskolen Kristiania ekstra nyttige nå når dere har startet egen bedrift?

Presentasjoner for klassen har vært nyttige. Ha troen på det man har laget og være stolt av det. Man blir også  kjent med andre flinke studenter og skaper et godt nettverk til senere.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Vi møter opp klokken ni og starter dagen med en espresso og har et morgenmøte. Dette har blitt et must etter to år i Italia. Som oftest jobber vi med flere kunder samtidig, men begge deltar i ideprosessen til hver enkelt av dem. Vi fordeler deretter arbeidsoppgaver der vi følger hverandre opp med input etterhvert.

Har dere noen råd til studenter som ønsker å starte for seg selv?

 • Først og fremst gjør noe du synes er gøy å drive med!
 • Nettverk er gull. Skap nettverk med andre studenter. Har du planer om å studere i utlandet vil du etterhvert ha kontakter i hele verden.
 • En tydelig nisje og forretningsplan er også veldig viktig i startfasen. Vi fant ut at flere bedrifter ikke vet hva de selv gjør. Finn gjerne en eller to ting du er god på, og sats på disse.
 • Finn dere et kontor eller en plass å sitte så fort som mulig. Vi startet med å sitte på kafeer, men med mye folk og ting som skjer ble det litt mindre effektiv jobbing. Heldigvis for oss i Cure har vi klart å skaffe et flott kontor i byen.