✕  Lukk søk

Den evige ventetiden

Tips fra Mikelaiken om hvordan du kan håndtere den evige ventetiden fra søknadsfrist til svar.

Og hei, min mor heter jo Evy E. Ventetiden.

For taktikeren

Hvis du er engstelig for at du muligens skal få avslag, kan det kanskje hjelpe på nervene å skaffe en backup eller to eller tre eller fire. Da er det bare til å saumfare nettet etter alle skoler med sene frister eller løpende opptak – fagskoler, høyskoler, folkehøyskoler – enten det er relevant for studiet du har allerede har søkt på eller ikke, det spiller ingen rolle, bare søk søk søk!

Det er ALLTID greit å ha en legeutdanning å falle tilbake på om du ikke skulle komme inn på Retail Design. Se på det som livets egen Shift+⌘+S.

JA! ⌘! DET STEMMER! JEG BRUKER MAC! (INTOSH!)

Et rom fullt av mennesker på datamaskiner. Skjermene viser Høyskolen Kristiania sin nettside med teksten "Vi har fortsatt ledige studieplasser"

For dramatikeren

Hvis du er typen som ved den minste turbulens skrur av flymodus og avmålt ringer alle du er glad i for å ta farvel, kan du først som sist innse at løpet er kjørt. Det er vel like greit, er det ikke?

Istedenfor å pine deg gjennom ventetiden, kan du allerede nå slå deg til ro med at drømmen din er knust, livet ditt som prosjektleder er over, og at fremtiden ligger i bitcoin-handel. På den måten, hvis du faktisk får skoleplass, blir det heller en positiv overraskelse.

Bilde av en kvinne i telefonen. I snakkeboble sier hun: "Mor, gjør det nye atelieret ditt om til rommet mitt igjen. Jeg blir hjemme for alltid"

mor

For masochisten

Om du søkte på et av mange studieprogram som krever at du gjennomfører en opptaksprøve, og tilfeldigvis også ikke er fremmed for å nyte litt selvpåført tortur i ny og ne, kan jeg foreslå å se gjennom opptaksprøven din noen ganger til.

Kanskje du var fornøyd til å begynne med. Kanskje du tenkte «vet du, her er jeg inne på noe, dette vil de like». Men nå, for hver dag du ikke har fått svar, kan du gjøre en ny vurdering av arbeidet ditt, som et artig lite flagellantpisk, helt til du fullstendig mister troen på både den og deg selv. Så, igjen, om du får «ja» … positiv overraskelse. 🙂

En mann sitter ved datamaskinen og ser på opptaksprøven sin. I en snakkeboble sier han "Perfekt, som jeg trodde, jeg er talentløs"

For alle

Ok, noe litt lystigere kanskje. Stalltips numero uno for å komme gjennom ventetiden: Se alle Politiskolen-filmene! Dette er en god idé fordi 1) det slår i hjel mye tid, og 2) herregud, ingen har sett alle Politiskolen-filmene, så du blir den første i verden og kommer i Guinness rekordbok. Det gøye med Politiskolen-filmene er at det alltid finnes én mer film enn du tror det gjør.

Og nå som jeg har sagt det, tenker du «ah, så da er det vel ikke fem, som jeg egentlig trodde, men heller hele seks Politiskolen-filmer». Nei, din totale gjøk, det er SYV! Jeg sa det jo nettopp, det er ALLTID én mer enn du tror. Så hvis du en dag tror det er syv, kan du banne på at de har laget en åtter.

Wild cards

Til slutt noen sprø ideer jeg fikk som kanskje funker, hvem vet:

Slapp av.

Pust med magen.

Sov.

Gå en tur.


 

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.