✕  Lukk søk

Elise jobber som IT-konsulent

– Som IT-konsulent er ingen dager like, men det aller meste jeg gjør handler om folk, forteller Elise Bjelland som fikk jobb i Xledger etter studiene.

Portrett Elise Bjelland

Elise jobber i Xledger

Hvordan fikk du jobben som IT-konsulent?

– Jeg var på jakt etter et internship i løpet av mastergraden min, som et springbrett inn i arbeidslivet. Jeg snakket med en som hadde vært intern hos Xledger tidligere og ble inspirert. Jeg sendte en mail, møtte på intervju og fikk et summer-internship på to måneder. Etter internshipet ble jeg tilbudt fast stilling da jeg var ferdig med graden min.

Hvorfor nettopp Xledger?

– Xledger er et forretningssystem i skyen med alt-i-ett-system, som ble etablert allerede i år 2000 og har siden hatt en enorm vekst siden. En av grunnene til at jeg valgte Xledger er at de viser at de ikke er redd for å ta sjanser og har et vanvittig høyt kunnskapsnivå. Det er et norskeid selskap med rundt 50 ansatte i Norge. Mange rådet meg til å begynne på en litt mindre arbeidsplass fordi mulighetene for egenutvikling er større. Du blir mer sett og har en unik mulighet for å påvirke og utgjøre en forskjell.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

– Som IT-konsulent er ingen dager like, men det aller meste jeg gjør handler om folk. Jeg snakker og samarbeider med folk, om det så er kunder, partnere eller kolleger. Jeg lager brukerdokumentasjon, bidrar ved implementeringer, support, er litt innom markedsføring og sosiale medier.

Kompetansen min drar jeg nytte av hver dag.

Er det noe spesielt fra studiene du har tatt med inn i jobben?

– Fagkompetansen er selvsagt det aller viktigste å ta med videre i arbeidshverdagen, så kompetansen min drar jeg nytte av hver dag.

Hvorfor bør man velge Høyskolen Kristiania?

– Fagene er svært relevante og lærerne har ofte spisskompetanse i sitt fagfelt. Studiemiljøet er hyggelig og inkluderende. Alle er velkommen!