✕  Lukk søk

Espen er en av årets ledertalenter!

I E24s kåring av årets ledertalenter finner vi tidligere KIF-student, Espen Andreassen.

Bilde av Espen

Tidligere KIF-student Espen utmerker seg som ung leder.

Publisert 23. november 2017.

I samarbeid med executive search-selskapet Boyden kåret nettavisen E24 Norges fremste ledertalenter for niende år på rad. 27 år gamle Espen Andreassen er en av dem som har utmerket seg, og han gikk ut fra Høyskolen Kristiania i 2014 med en bachelor i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling.

Hei, Espen! En av Norges fremste ledertalenter, hva synes du om det?

Stor stas! En virkelig flott anerkjennelse for hardt arbeid som er lagt ned siden jeg gikk ut av skolen og kom ut i jobb. Det åpner nok noen dører, men jeg er vel viten om at det er fortsatt hardt arbeid som gjelder i hverdagen.. 🙂

Hva har du holdt på med siden du gikk ut fra HK i 2014?

Jeg jobbet i Visma i 2,5 år, før jeg gikk videre til NAF Digital. Der jobber jeg som Product Owner og har vært der i ni måneder.

Hva slags ledertype er du?

Jeg leder med eksempel og engasjement som jeg håper smitter over på de rundt meg. Klarer man å selge en visjon og samtidig gi folk tro på at det er mulig å få til noe, kommer man veldig langt. Jeg har stort sett alltid jobbet med dyktige folk rundt meg. Hvis de tror på at vi kan levere på visjonen og på teamet er det lett å lede.

Har du hatt noen spennende prosjekter som du vil trekke fram?

Jeg fikk ansvaret for å relansere et dødt konsept i Visma som vi dro inn 10.000 medlemmer på allerede første året. I dag jobber jeg med Trygt Eierskifte som er en et konsept med et verdiløfte hvor vi ønsker å levere på enkelt, trygt og økonomisk eierskifte av bilhandel for privatpersoner. Det er veldig spennende og jeg er dypt involvert i alt fra langsiktig strategi og daglig oppfølgning av produktteamet.

På hvilken måte har du fått bruk for utdannelsen på HK?

Å være brukerorientert, alltid ha brukeren i fokus på forretningssiden og i utviklingen/innovering av produktet. Lean startup prosessmetodikk for utvikling av tjenester er en teknikk som startups har lykkes veldig med. Vi ser også at større selskaper snur seg for å følge samme metodikk. Dette krever gode rammebetingelser, noe som ofte er vanskelig i store selskaper. Den teoretiske forankringen jeg har på området som jeg fikk på skolen er veldig nyttig.

Hva er ditt beste minne fra studietiden?

Mine beste minner er gode caser fra næringslivet. Spesielt husker jeg at vi jobbet med WiMP hvor oppgaven var å øke bruken av tjenesten per. bruker. Det hele endte med en presentasjon på hovedkontoret deres, noe som var stor stas. Vi var også en liten klasse med mange kreative hoder hvor det oppsto ofte gode diskusjoner, det var gøy og god hjernestimulans.


Utdrag fra juryens begrunnelse:

 Andreassen fikk tidlig ansvar i Visma, og var pådriver for drivkraften i å realisere et konsept som tiltrakk seg 10.000 medlemmer i 2016. Nå jobber han som Product Owner i NAFs nye digitale satsing, NAF digital, en rolle som ofte er besatt av personer med langt flere års erfaring.

 Kriteriene for å havne på listen er som følger:

  • 35 år eller yngre
  • Har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar
  • Utmerket seg som leder i næringslivet

Juryen

  • Cathrine Foss Stene, partner i Implement Consulting Group
  • Berit Svendsen, konserndirektør i Telenor
  • Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia
  • Hege Yli Melhus Ask, konserndirektør for privatmarkedet i Gjensidige