✕  Lukk søk

Møt foreleseren på HR og personalledelse

Møt Helene Sætersdal, som er foreleser på vår Bachelor i HR og personalledelse.

Helene SætersdalHva er bakgrunnen for at Høyskolen Kristiania lanserte et eget bachelorstudium i HR og personalledelse?

Vi hadde i flere år hatt lyst til å utvikle et bachelorstudium i HR og personalledelse, siden mange i fagstaben jobbet med fagområdet, og vi visste at det ikke eksisterte et slikt studium i Norge fra før.

Vi gjorde forundersøkelser og det viste seg at mange som jobber med HR har bakgrunn innenfor psykologi eller pedagogikk, men få har kompetanse på forretningsdrift.

HR funksjonen bør være en forretningspartner, dvs. at i tillegg til HR-kompetansen bør man ha kompetanse og forståelse for økonomi og marked. Vi utviklet derfor et slikt bachelorstudium, og det gleder oss at det er stor interesse for dette.

Hva vil denne utdannelsen gi av arbeidsmuligheter for studentene?

Det er mange ulike jobbmuligheter. Først og fremst kan man få jobb i en HR avdeling eller for eksempel i et rekrutteringsbyrå, som coach, eller med personalansvar i ulike sektorer, avhengig av hva slags bakgrunn man har.

Fortell litt om din bakgrunn innenfor dette fagområdet?

Jeg er utdannet sosiolog og markedsøkonom i tillegg til at jeg har studert psykologi og pedagogikk. Jeg har jobbet på Arbeidsforskningsinstituttet og i administrasjonen/ planseksjonen i Skatteetaten. I tillegg har jeg drevet en barnehage.

I den forbindelse skrev jeg en håndbok innenfor HMS (Helse Miljø og Sikkerhet). Jeg har jobbet ved Høyskolen Kristiania (tidl. Markedshøyskolen) i ti år og undervist i HR relaterte fag i disse årene.

Hva synes du er det beste med Høyskolen Kristiania?

Det er mye som er bra med Høyskolen Kristiania. Det er et lite og hyggelig miljø. Vi blir kjent med studentene. Et godt faglig miljø. Vi har en dialogpreget undervisning, som jeg tror øker læringen til studentene.

Sentral beliggenhet og fine lokaler er også bra, men det beste er nok nærheten til studentene.