✕  Lukk søk

Tilbakeblikk: Forventninger vs. reality

Vi oppsummerer første skoleår på maske og hårdesign, kreativ markedskommunikasjon og filmstudiet!

IntoCampus

Det første skoleåret flyr forbi!

Man har sine forventninger til det første skoleåret, men hvordan er det egentlig å se tilbake på det?

Jeg fullfører mitt første skoleår på høyskolen om noen uker. Hadde selvfølgelig mange forventninger da jeg begynte, og året har gitt meg mange «for aller første gang»-erfaringer…

For eksempel satte jeg stumpen ned i en ekte forelesningssal for første gang, samtidig fikk jeg beskjed av min kommende lektorer om at «studietiden kommer til å løpe fra meg!». Setningen er for øvrig noe jeg har hørt mange ganger, tror aldri på det, så lot det gå ut det andre øret. Young to the bone, sant? Samme kvelden, for snart et år siden, la jeg meg med håp og drømmer om hva de neste ellve månedene skulle bringe. Men da alarmen ringte, etter åtte lange slumringer, var det plutselig klart for siste eksamen før sommerferien… Hva skjedde?

La oss oppsummere:

Jeg har fått med meg Denise og Line, som går to helt andre studieretninger enn meg, for å oppsummere studieåret på HK og Westerdals.

 

Bilde av en kvinnelig student på 30 år som studerer på høyskolen kristiania, westerdals

Denise fra Maske og hårdesign i Brenneriveien!

Bachelor i maske & hårdesign

  • Navn: Denise Aastrøm
  • Alder: 30 år
  • Campus: Brenneriveien

Høye forventninger

Jeg visste om denne linjen da jeg har gått et år på Makeupartist-utdanningen på NISS, for ca fem år siden. Her så jeg at det var mulig å få en bachelor under vingene til noen av de beste lærene, så  jeg måtte bare søke! Jeg forventet å lære mye mer enn jeg kunne fra før. Ellers hadde jeg utrolig lyst til å møte likesinnede mennesker, som også liker å skape nytt innenfor karakterdesign. For meg er det viktig med et godt klassemiljø. Tips: Med alle campusene til HK er det store muligheter for å få nye kontakter innen det du driver med!

Opplevelsen

Fra året som har gått er det vanskelig å velge et minne som det beste. Halloweenprosjektet og Barneteater er de prosjektene jeg husker best og koste meg mest med. Ellers må jeg trekke frem aller første skoledag, da nesten hele klassen dro på Espresso House og drakk kaffe sammen for å bli kjent. Jeg husker jeg var nysgjerrig og veldig nervøs, så den turen kommer jeg til å huske lenge. Jeg har vært igjennom så mange forskjellige følelser dette året, men når jeg sitter her på andre siden tenker jeg at det er den samlede opplevelsen som gjør det hele verdt det.

Godt råd til kommende studenter

Bli godt kjent tidlig, lær å elske hverandres gode og dårlige sider. Skap et godt miljø i klassen og hjelp hverandre opp. Folkene i klassen er dine fremtidige kontakter og dere skal mest sannsynlig jobbe sammen etter endt skolegang.

Klikk HER for å lese mer om studiet til Denise!

 

Bilde av kvinnelig student ute i grønn natur en varm sommer, smiler til kamera

Line Osmo Hofset studerer Film på Kristiania Fagskole!

Film ved fagskolen

  • Navn: Line Osmo Hofset
  • Alder: 21 år
  • Campus: Kvadraturen

Nytt syn på film

Film interesserte meg mest av alle fagene jeg hadde på Videregående skole, og etter et år på folkehøyskole savnet jeg det veldig! Jeg visste at Høyskolen Kristiania har gode kontakter med bransjen, så jeg bare måtte søke her. Jeg har fått et relativt nytt syn på film det siste året, og jeg har lært mye mer enn jeg trodde jeg skulle. Dessuten har det gått utrolig bra, fordi vi ble kjent med andre klasse den første uka. De kunne hjelpe oss med alt utstyret. Året mitt har levd veldig opp til forventningene!

Lærerne

Studieturen vi hadde til filmfestivalen i San Sebastian var som fadderuka jeg aldri hadde. Jeg var syk under Into Campus, så studieturen var en flott måte å bli kjent med både første – og andre års studenter. Personlig synes jeg lærerne, maskinene og oppgavene vi har fått gjennom året har vært utrolig gode. Vi fikk introduksjon i hvert tema før start, og det overrasket meg hvor mye man kan få med seg på så kort tid. All honnør til lærerne, som har strukket seg langt for å få tak i det vi har trengt.

Note to self

Folk legger merke til de som ikke møter opp, spesielt i gruppeoppgaver. Så hvis du vil skape gode kontakter til fremtiden må du vise at du bryr deg om prosjektene. Ellers er det bare å kose seg med oppgavene, og gjøre det beste ut av enhver situasjon. Til og med når det føles håpløst! It will.

Klikk HER for å lese mer om studiet til Line!

 

Student og blogger Vida avbildet i en vinduskarm med oransj bakgrunn og et stort vindu

Meg! Jeg tar en bachelor i Kreativ Markedskommunikasjon. 🙂

Bachelor i kreativ markedskommunikasjon

  • Navn: Vida Emilie Larsson
  • Alder: 23 år
  • Campus: Kvadraturen og Westerdals

Hjemmeeksamener

Fikk helt bakoversveis da første eksamen svinget hjørnet og den bestod av SYV DAGER HJEMME MED TILGANG TIL ALT PENSUM! Hæ? I eksamensukene ga jeg virkelig det beste av meg selv til et worddokument, og til nå har resultatene vist seg deretter. Det er utrolig gøy å ha andre former for «prøver» her enn på grunnskolen. De fleste emnene jeg har hatt til nå, har kun innebært én avsluttende eksamen, som kan være skummelt og digg samtidig, egentlig. Stor fallhøyde kanskje, men så har vi jo muligheten til å konte om det skulle gå galt.

Deltidsjobb

Dersom du vil, er det fult mulig å finne en deltidsjobb som er relevant for studiet, og det gjorde jeg. Først var jeg litt redd for at det ville gå utover studiene, sånn tidmessig. Litt senere oppdaget jeg  at det jeg studerte i forelesningen en dag ble brukt på jobb en annen dag. Det ga meg et helt nytt syn på både studiet og jobben, og nå føler jeg egentlig at begge deler er utdannelsen min.

Fester

Jeg har deltatt på et balansert antall festligheter, ikke fler enn jeg kan telle. Arrangerte også to av dem selv! Alt etter eget ønske. Og helt ærlig så har det gjort klassemiljøet godt. Foreleseren Magne anbefalte oss veldig sterkt «å lage fest fort som faen» for å bryte isen i klassen. Han hadde rett, som han har i svært mye.

Året i sin helhet

Det har på mange måter overgått mine forventninger, samtidig som det har vært periodevis tyngre. Studiet mitt har spennende teori balansert med frihet i kreative emner, fordelt på omlag tre forelesninger i uka. Dette har vært genialt av to grunner:

1) Jeg er strukturert av meg (derfor liker jeg teori), samtidig som jeg blir rastløs og trenger utløp (derfor liker jeg kreative emner).
2) Som pendler har det passet meg veldig bra, med hjemmestudie noen dager og forelesninger andre dager.

Nøkkelordet her er virkelig «egentid», for det får man!

Klikk HER for å lese mer om studiet mitt!

Noen som er up for en del to, med noen av de andre 73 studiene Høyskolen Kristiania har? 😉 Send meg gjerne en mail.

 

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.