✕  Lukk søk

Fra campus til campus (til campus til campus til campus)

Mine topp tre transportmetoder RANKED!

Byggene til Høyskolen Kristiania, Westerdals Campus Vulkan og Westerdals Campus Fjerdingen redigert sammen til ett stort bygg.

En campus, flere campi(?)

Før – i Høyskolen Kristianias gode, gamle dager (da Oslo fortsatt het Kristiania???) – var skolens campus i Oslo lett å holde styr på: Sjekker man på nett ser man at det er én Høyskolen Kristiania i Prinsens gate, og én i Høyskolen Kristiania i Kirkegata. Og bruker man knolten sin i en to-tre sekunder til, ser man at det i realiteten er samme bygg med inngangsdører i to forskjellige gater.

Men nå som Høyskolen Kristiania slår seg sammen med Westerdals? Woof, hold deg fast! Uno campus har blitt muy campi! Og ikke nok med det! Forskere spår faktisk at innen 2022 vil hvert sjette bygg i Norge være Høyskolen Kristiania-campi!

Så her er den, listen dere ingen har ventet på – mine topp tre transportmetoder RANKED:

3. Bruk beina, baby!

Vi har allerede etablert at Høyskolen Kristiania i Prinsens gate bokstavelig talt er rett rundt hjørnet fra Høyskolen Kristiania i Kirkegata – mann, det er samme bygg! – men også campus Vulkan og campus Fjerdingen ligger i gangavstand!

Du kan også gå til campus Brenneriveien, med mindre det … brenner i veien. ???

2. «Akerselva Express»

Hmmm, denne burde kanskje vært nummer elve på listen? Hehehe.

Nok kødd. Dette er planen: Hiv (?) deg uti elven ved Vulkan og rek livløst med strømmen ned til Fjerdingen. I beste fall flyter du uforstyrret fra A til B, og i verste fall tror noen du er i fare og tilkaller ambulansepersonell som vil plukke deg ut av elven og kjøre deg til legevakten, SOM LIGGER RETT VED…? Campus Fjerdingen. Win-win!

Akerselva munner jo også ut i Oslofjorden bak Operaen, som bare er et steinkast unna campus Kristiania (hvis steinen er liten, aerodynamisk formet og du kaster med god-armen). Win-win-win!

Illustrasjon av campusene

1. Elvelangs

(Arrangementet denne gangen, ikke bare Akerselva-planen enda en gang.) Dette er ikke den raskeste løsningen, men muligens den beste opplevelsen. Hvert år, på torsdagen nærmest høstjevndøgn (hvis du klarer å dekryptere den gåten), arrangeres nemlig Elvelangs.

Da tennes flere tusentalls fakler langs Akerselva, og på turen kan man se lysshow, dans, musikalske opptredener og alskens andre kulturelle krumspring. Igjen, dette er fullstendig idiotisk hvis du skal komme deg kjapt mellom skolens campi – også med tanke på at arrangementet bare skjer én gang i året – men kanskje en god idé hvis du er litt småforelsket i ei lita tøtte – eller en liten tøtt! (likestilling) – og vil snike deg til en liten suss i det romantiske fakkellyset.

Les også: Prosjektlederpraksis på Elvelangs

Bonus: Sjøveien til Campus Bergen

Ikke glem at skolen har en campus i Bergen også! Og dette kan du selvfølgelig dobbelsjekke, men etter hva jeg har hørt skal det komme et skip til Bergen 13:49? Det kan du jo ta!

Illustrasjon av sjøveien til Bergen

Ok, ha det.

 

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.