✕  Lukk søk

Gjør det: Studer i Bergen!

Supre grunner til at DU også burde studere i Bergen, servert med en rekke bergensmyter.

Bergen er ikke bare en av de vakreste byene i Norge. Den er også en av de beste studentbyene! 

Bergen er en liten storby. Byen er stor nok til å ha mangfold, men ikke så stor at du forsvinner i mengden. Det gjør at du kan gå til de fleste destinasjonene. Du befinner deg aldri langt unna konsertene, shopping-mulighetene, treningssentrene eller studiekameratene dine. Fantastisk!

Bergen er byen som tar vare på deg som student, og lar deg være deg selv.

Bilde av utsikten fra Fløyen.

Bergens vakre natur. Her har Line gått opp Fløyen. Det er trening, helt uten å bruke penger på treningssenter.

Byen er kjent for sin flotte plassering mellom fjell og sjø! Trenger du en pause fra lesesalen, eller bare en fin tur ut i nydelig natur, kan du gå opp et av de syv fjellene rundt Bergen. Fløyen er for eksempel perfekt for rolige turer. Blir denne utfordringen for liten, kan du prøve de 800 trappetrinnene opp Stoltzen.

Bykjernen – hele byens møtepunkt

Har du ikke sett Den blå steinen i løpet av fadderuken? Da burde du ta turen snarest. Det er nemlig det viktigste møtepunktet i hele Hansabyen, også for alle tinderdatene i denne byen. Selv om steinen ikke er så blå som det høres ut, er den likevel steinete og stor. Med andre ord er den meget synlig.

Er du veldig interessert i dramatikk, liv og kultur kan du bevege deg videre opp mot den Nasjonale scene, som er Norges eldste teater. Også her, som andre steder i byen, får du muligheten til å ta i bruk studentrabattene.

Bilde av husene på bryggen i Bergen.

Mange forbinder Bergen med regnvær, fisk, byfjellene, høylytte innbyggere og idrett. Men, Bergen er også en stor studentby, et sentrum for maritim næring og en populær turistattraksjon.

Jeg vil også anbefale Bryggen, som befinner seg på UNESCOs verdensarvliste. Dette omtales av mange som Bergens store stolthet, og er gjerne fylt med is, øl og turister.

Dette høres bra ut, men hva med regnet og sånt? Tenker du sikkert. 

Bilde av en skikkelig regnværsdag i Bergen. Det fosser vann opp av et kumlokk.

Regnet er en av bergens mange myter. Du har sikkert hørt flere ting om byen vår også. Spørsmålet er om alle disse «mytene» stemmer. Det kan jo vi, som allerede bor i byen, svare deg på:

Typiske myter om Vestlandets metropol

Alle bergensere snakker så høyt

Det hevdes at byens innbyggere er høylytte, og det hører med til historien at bergensere er av det patriotiske slaget. Myten om høylytte bergensere er derimot kun delvis sann. Bergensere er både festlige og ubeskjedne, men av erfaring kan flere være enig i at det er studentene fra Østlandet og Stavangerområdet som snakker høyest på utestedene!

Byens gater består kun av brostein

Bilde av noen hus i Bergen. Det ligger brostein på bakken.

De sjarmerende og sensasjonelle brosteinsbelagte gater og trange smaug er typisk Bergen, men brosteinene er ikke overalt. Myten kan derfor anses som sann, og det er ikke i negativ forstand! Det skal derimot sies at byens jenter og damer ikke foretrekker stiletter som skovalg til shopping, eller turer ut i helgene.

Fløyen er byens stolthet

«Fløyfjellet», eller «Fløyen», som flere kjenner til – er en populær destinasjon for innbyggere og besøkende. En liten motbakke opp fra bysentrum får man oppleve en av byens beste utsiktspunkter, men byens stolthet er ikke bare fløyen. Byfjellene, som består av syv fjell på hver sin ende av byen, er en favoritt – helt på høyde med Brann, Bryggen og Fisketorget.

Brann er et godt fotballag


Svaret om myten kan forkastes eller ikke avhenger av hvem du spør. Ser man på entusiasmen og miljøet rundt laget, er Brann i norgestoppen – det samme gjelder klubbens meritter gjennom tidene. Brann er og forblir bergensernes stolthet, og fotballaget har vært godt – det kunne bare vært bedre.

Det regner alltid i Bergen

Dette er kanskje den mest kjente myten om Bergen – den uendelige nedbøren. Ja, vestlandsklimaet har et særpreg og Bergen har gang på gang tatt nye nedbørsrekorder… Men visste du at hittil i 2018 har Oslo hatt flere nedbørsdager enn Bergen, i følge YR? Tygg litt på den mens du ser for deg den solfylte våren sittende på en uterestaurant på Bryggen, eller i parken med engangsgrill, musikk og øl. Med sjarm, ydmykhet og stolthet kan vi si at Bergen kan «regnes med» ?

Ok, det regner litt da…

Selv om yr.no beviser en sannhet, så har vi kanskje regn litt oftere enn i Oslo. Sannheten er at det kanskje regner litt i løpet av hver eneste dag, og så er man fornøyd likevel.

Er det ikke slitsom? Nei, ikke med en paraply tilgjengelig 24-7, og det har vi alltid her.

Det skal også sies at en regnværsdag er utmerket til å finne på hyggelige ting med noen man er glad i, eller en gyllen mulighet til å få unna kjedelige gjøremål som man har utsatt i lengre tid.

Et bilde av en kopp kaffe, en pen og en notatbok.

Det er koselig å sitte inne når det regner ute!

Som student kan regnet være en perfekt mulighet til å samle en vennegjengen til en spillkveld, eller nyte en kopp kaffe eller te i byen. Frister ikke dette kan du sette på favorittmusikken din og rydde klesskapet ditt, eller vaske leiligheten uten å sløse bort en godværsdag (det regner jo uansett).

Så gjør det: Studer i Bergen

IntocampusBergen2016

Klar for fadderuke i Bergen?

Regnet blir du vant til: Det er ingen grunn til å ikke bo i Bergen. Det finnes så mange andre fordeler som gjør byen verdt det!

Les mer om HK i Bergen her

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.

Tekst: Edvard Båtnes Molvær
og Line Hobbesland