✕  Lukk søk

Gründeren av nettgiganten NextGenTel er nå «Årets foreleser»

Mange av foreleserne ved Høyskolen Kristiania har imponerende bakgrunner fra næringslivet. Morten Ågnes er intet unntak.

— Motivasjonen min kommer når jeg ser at studentene utvikler seg, og når jeg ser progresjonen deres. Det er deilig å se når de mestrer, stråler Ågnes.

Vi befinner oss i biblioteket, på Høyskolen Kristiania i Bergen, sammen med Morten. Foreleseren med lang fartstid fra det private næringslivet. Hele 30 år, faktisk.

Han har blant annet vært med på å grunnlegge nettgiganten NextGenTel, vært daglig leder i Visindi og driver sitt eget konsulentselskap. Nå vier han all sin oppmerksomhet til studentene ved høyskolen. Det har blant annet ført til kåringen «Årets foreleser» – hele to ganger.

Mindre snakk. Mer læring

Jeg skal jo faktisk snakke så lite som mulig.

Overgangen fra leder i næringslivet til foreleser kan være utfordrende, men Morten var rask til å finne ut hvilken tilnærming som fungerte best:

— Da jeg begynte som lærer for noen år siden – etter å ha vært lenge i næringslivet – tenkte jeg at her er det om å gjøre og snakke hele tiden for å gi valuta for pengene, forteller han og fortsetter:

— Men, så oppdaget jeg at det er jo ikke det jeg skal gjøre – jeg skal jo faktisk snakke så lite som mulig. Jeg prøver derfor å tenke litt mindre på det jeg skal si, og mer på hva studentene skal lære. Fokuset er på hva han eller hun skal få ut av studiet.

Bildet viser Morten i blp skjorte og røde bukser sittende i biblioteket med en student Kristoffer som har på seg blå genser og grå bukser. Bakgrunnen er av uklare bøker. De sitter og snakker sammen, og ser på hverandre.

Morten Ågnes sammen med student Kristoffer Sneddon på Høyskolen Kristiania i Bergen.

Ros fra student

Kristoffer Sneddon studerer 3. året på Bachelor i markedsføring og salgsledelse i Bergen. Han har i løpet av studietiden utmerket seg som en særdeles dyktig student, med flere jobbtilbud under beltet før studiet i det hele tatt er over.

Han har bare gode ord å si om Morten som foreleser:

— Jeg vil si at Mortens sterkeste side er å dele det praktiske fra hans erfaringer i næringslivet. I tillegg er han ekstremt dyktig til å skape dialog i klasserommet, og minimere den enveismonologen man ofte får med forelesere, forteller Sneddon.

— I stedet stiller han spørsmål og stimulerer til at folk deltar, får reflektert og aktivert seg med stoffet på egen hånd.

Kristoffer trekker frem at det er verdifullt med forelesere som tar med seg erfaring fra næringslivet inn i forelesningene, noe flere av de ansatte på campus Bergen og i Oslo gjør. I tillegg arrangeres det blant annet salgskonkurranser innen markedsføringstudiene.

Dette er med på å gjøre studiet mer virkelighetsnært, og forbereder studentene på livet som venter etter endt skolegang, mener Sneddon.

Tett oppfølging

En av de største fordelene med å være student på Høyskolen Kristiania er den tette oppfølgingen du får i løpet av din tid som student.

Morten forteller hvorfor denne type oppfølging er med på gjøre skolen unik:

— En av de store forskjellene er at vi har små klasser. Det gir hver enkelt mer rom til å bli sett. Til å få lov til å si noe. Til å bli hørt på. Og få tilbakemeldinger. Vi er tett på og utfordrer, samt gir studenten rom og lov til å ta litt plass. Det tenker vi er ganske unikt, avslutter Ågnes.

Aktuelt