✕  Lukk søk

Hederspris til Ringdal

Førstelektor Kjell Terje Ringdal mottok nylig hedersprisen under den prestisjetunge Gullkorn-utdelingen.

26. oktober ble landets beste kommunikasjonsjobber kåret under den årlige Gullkorn-utdelingen. Der mottok vår egen førstelektor, Kjell Terje Ringdal, den gjeve hedersprisen.

Portrett av Kjell Terje Ringdal

Førstelektor og retoriker Kjell Terje Ringdal mottok årets hederspris under Gullkorn-utdelingen.

Ringdal underviser til daglig på Bachelor i PR og samfunnspåvirkning. Nå for tiden er han i Washington DC for å arrangere det årlige Washington-seminaret, og var dermed ikke til stede under utdelingen. Isteden sendte han datteren sin Selma, som tok imot prisen på hans vegne.

«Han har vært en markant stemme i bransjen gjennom mange år, og var den aller første jurylederen for Gullkorn. Da var han også en av dem som gikk i bresjen for Gullkorn i mediekrigen som oppsto rundt etableringen av prisen. Han har vært fremtredende i utviklingen av kommunikasjonsfaget, forfattet bøker og artikler, vært foredragsholder og er nå viktig i utdannelsen av neste generasjon PR-rådgivere,» står det i begrunnelsen fra juryen.

– Vi må skape klartenkte kommunikasjonsfolk

Det er en stolt herremann vi snakker med fra Washington.

– Å vinne hederspris, gitt av bransjen selv, gjorde meg kjempeglad og stolt. Den ga meg anledning til å kaste et blikk bakover over skulderen, før jeg hiver meg over de neste forelesningene og prosjekter.

Vi er i en bransje som er viktig – og farlig. Den kan forme samfunn, formidle ideer og selge varer. Å være i USA akkurat nå forteller meg også hvor farlig og effektivt kommunikasjonsfaget er for å spre mørke ideer. Derfor må vi skape gode holdninger og klartenkte kommunikasjonsfolk! forteller Ringdal.

Selma Ringdal tar imot prisen for Kjell Terje Ringdal

Datteren til Kjell Terje, Selma, tok imot prisen på vegne av hedersvinneren.

– En bransjenestor

– I en bransje som på mange måter blir bare yngre og yngre er årets vinner et nyttig minne om at også de ikke fullt så unge fremdeles holder koken. Kjell Terje er en av kommunikasjonsbransjens største kjendiser, en fagperson og bransjenestor, sier styreleder i Komm, Nina Riibe til Kampanje.