Helsekartlegging

En stor del av utdanningstilbudet på alle Høyskolen Kristianias helseutdanninger er studentaktiviserende læringsformer, gruppearbeid og ferdighetstrening. Hvert år gjennomfører derfor 3. klasse på Bachelor i Fysisk aktivitet og ernæring en omfattende helsekartlegging.

Emneansvarlig for studiet og Førstelektor ved Høyskolen Kristiania, John Magne Kalhovdepresiserer at praktisk øving er helt nødvendig for at studentene skal kunne tilegne seg de nødvendige ferdighetene som kreves av dem i arbeidslivet. – Helsekartlegging er en viktig del av helsestudentenes samfunnsoppdrag fordi dårlig fysisk form, høyere levealder og usunt kosthold er noen av de viktigste årsakene til livsstilssykdommer og kroniske sykdommer. For å snu denne utviklingen, og for å dekke behovet for helseansatte må hver tredje person som søker studieplass i dag velge studier innen helse.

Helsekartlegging

 

Helsekartlegging

 Helsestudentene bruker bioimpedans til å måle kroppssammensetning.

Helsekartleggingen består av en serie øvelser innenfor styrke, kondisjon, balanse og bevegelighet. Denne seansen resulterer i at helsestudentene kommer med anbefalinger om både kosthold og trening som er tilpasset den enkelte. De ansatte på Høyskolen Kristiania har i det stille allerede startet en intern kamp om hvem som har best fysisk form.

Helsekartlegging

 

Christine (27) gjennomførte helsekartleggingen med en metabolsk alder på bare 13 år!

Fornøyde studenter

I en nasjonal undersøkelse gjennomført av NOKUT kommer det frem at bachelorstudentene på Fysisk aktivitet og ernæring er svært fornøyde med det studieprogrammet de går på. På spørsmål om tilfredshet med studieprogrammet de går på gir elevene en totalvurdering på 4,6 av totalt 5 mulige. Den samme undersøkelsen viser også at det er spesielt studentenes vurdering av studieprogrammets relevans for arbeidslivet, engasjement og sammenheng, studie- og læringsmiljø, undervisning og læringsmiljø og engasjement og sammenheng som resulterer i den høye tilfredsheten (NOKUT 2015).

Kilde: NOKUT 2015: «Studiebarometeret 2015».