✕  Lukk søk

Hipp hipp hurra! Slik feirer studentbloggerne 17. mai

Vi deler minnene vi husker best, og forteller om planene for dagen.

To norske flagg

Plutselig var dagen her! Dagen for å vifte med flagget, spise så mange is man bare orker og kle på seg noe av det fineste man har i klesskapet. Nasjonaldagen er en dag for å samle familie, venner og gode minner. Her er 17. mai-historiene studentbloggerne husker best!

Les også: Har du husket alt til 17. mai?

Vårt beste 17. mai-minne

Elise: Dette er på en måte både det beste og det verste minnet mitt på en gang! Da jeg gikk i tredjeklasse hadde jeg og bestevenninnen min en is-konkurranse hvor vi konkurrerte om å spise flest is. Jeg vant med 21 stykker! De første smakte kjempegodt, de 15 neste var kanskje mest på trass.

Iskrem: Kroneis og sandwich

Klarer du å slå Elises is-rekord?

Maren: Mitt beste minne må være min aller første 17. mai i korps. Jeg har spilt i korps hele barndommen, og fikk gå med korpset første gang da jeg var fem år. Var så stolt at jeg trodde jeg skulle sprekke, og sørget for å vinke til alle jeg så!

Tien: I motsetning til Maren har jeg aldri likt 17. mai-toget. Jeg synes det var slit og ork, og gikk kun fordi det var obligatorisk. Så mitt beste minne var da pappa hentet meg på slutten av toget og jeg fikk is eller godteri!

Vida: Jeg har ikke nødvendigvis et beste minne, men feiringen i 1. klasse på barneskolen stikker seg ut. Da ble jeg nemlig valgt til å bære dusken på fana! Det var et oppdrag jeg tok med utrolig seriøsitet, og som på mange måter la grunnlaget for nivået av innsats i livet allerede da. Nasjonaldagen i 7. klasse kan jeg heller ikke glemme, da fikk jeg mensen for første gang.

Tina Markeseth i vestfoldbunad i hage

Tina håper årets 17. mai skaper de beste minnene!

Tina: Jeg har egentlig aldri vært en «17.mai-person», så jeg håper egentlig at mitt beste minne blir feiringen i år! Når det er sagt glemmer jeg ikke gleden over å få en heliumballong formet som Pikachu. Jeg var tiiidenes Pokémon-fan, såpass at jeg hadde en egen infoboks om Pokémonenes vekt og høyde og leste den til den var helt fillete. Tror faktisk vi tok vare på folieballongen, – en stykk flat Pikachu!

Studentbloggernes 17. mai-planer

17. mai-tog, frokost, restaurantplaner, grilling eller gå rundt i byen? Nasjonaldagen byr på muligheten for massevis av hyggelige aktiviteter! Dette skal vi studentbloggerne gjøre:

Borddekking til 17. mai

Flere av studentbloggerne har planer om 17. mai-frokost.

Vida: Jeg har en liten tradisjon med en større vennegjeng som stort sett bare ses ved høytider. Vi spiser, drikker og leker! Jeg er ikke lenger så opptatt av toget, men lite slår en is med bakgrunnsmusikk av korps og glade nordmenn.

Tien: Jeg møter alltid noen venner og går rundt på torget i Drammen hvor vi sjekker ut de ulike bodene. Etter jeg og gjengen har kjøpt ting og tang vi egentlig ikke trenger fra bodene tar vi med resten av pengene vi har igjen og bruker på tivoli!

Elise: Dagen starter alltid med en god dose bunadstress, før dagen fortsetter i lag med mange gode venner! Vi pleier og møtes i åtte-tiden for frokost, før vi setter oss på en restaurant og nyter dagen der. Rekker vi å se toget også er jo alt helt komplett!

Vestfoldbunad detaljer

Tina gleder seg til å bruke bunaden for første gang på lenge!

Tina: I år skal jeg arrangere 17. mai-frokost, før vi drar videre til byen. Planen er å sette oss på en uteservering på Aker Brygge, men vi har ikke bordbestilling så mulig det er litt for overambisiøst, haha. De siste fire årene har 17. mai bestått av russetid, jobb og bachelorskriving, så jeg gleder meg til å ta på bunaden og feire ordentlig!

Maren: På 17. mai får vi besøk av noen venner i kollektivet vårt. Der blir det litt 17. mai-frokost og sang før vi skal se barnetoget! Anbefaler alle å se barnetoget, det er så innmari koselig.

Håper dere alle får en fantastisk nasjonaldag!

 

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.