✕  Lukk søk

Oslo-tips fra HR-student Maria

Maria liker hvordan foreleserne blander teori med dagsaktuelle tema. Det hun liker med Oslo er at det alltid er noe som skjer og alltid noen som vil være med!

Det beste med å studere

En blanding av det sosiale, det faglige fellesskapet blant studentene og faglig input fra lærerne.

Det beste med HR og personalledelse

Utrolig interessante fag med engasjerte forelesere som blander teori med dagsaktuelle tema. Vi har mange gruppeeksamen, hvor vi løser ulike case og får testet kunnskapene våre på en morsom måte.

Dette er dessuten den eneste bachelorgraden i Norge med hovedfokus på HR og personalledelse, noe som gjorde valget enkelt.

Det beste ved bydelen du bor i

Colonel Mustard! Om sommeren kan man sitte ute sammen med venner for en pils, og i de kaldere årstidene kan man sitte inne å spille spill (og drikke øl).

Byens fineste sted

Aker Brygge/Tjuvholmen om sommeren. Her kan man for eksempel bade fra brygga, slappe av på stranden eller spise reker på Lektern. Gjerne alt på samme dag.

Det beste med å være student i Oslo er

At det alltid er noe som skjer, og at det alltid er mennesker som vil være med!

Tre ting å gjøre en fridag

Dra på sopptur i Østmarka, drinker hos Südøst på Løkka og minigolf på Ekeberg.

Et litt ukjent og fint sted i byen du vet om

Kanskje ikke så ukjent, men et sted man gjerne glemmer at finnes – Mathallen på løkka. Hele området er veldig fint med flere spisesteder og utesteder. Ikke minst er det mye gratis smaksprøver, som kan være kjekt for fattige studenter de siste dagene før stipend.

Beste stedet for en date

Jeg må igjen nevne minigolfen på Ekeberg, eller dra på Blå for en meget annerledes bingo med «bingokongen». I Oslo finnes det utallige andre tilbud i tillegg til den klassiske «dinner and a movie»-daten.

Anbefalt lunchsted

Steen&Strøms nye «mathall», med mange forskjellige tilbydere. Her får du blant annet burrito (som smaker fantastisk), pizza, thai og makroner. Alt for enhver smak.

Et sted i byen der du kjenner roen senker seg

Et lite sted ovenfor Alexander Kiellands plass ved Akerselva hvor det er sjarmerende hus, en bru og en foss. Tips: Rett nedenfor brua er det et lite rødt hus hvor du kan kjøpe vafler og kakao.