✕  Lukk søk

Hva om det blir et nei?

Mens vi venter på søknadssvar...

Som Westerdals-søker følte jeg nei-et puste meg i nakken hele sommeren. Derfor skal jeg skrive litt om hva svaret på søknaden egentlig betyr for deg som søker.

Its a no from me

Det er heldigvis ikke helt slik på ekte.

Noen av dere har kanskje allerede fått svar på søknaden deres, mens andre venter enda i spenning. Jeg husker det innmari godt selv. Den ekle følelsen i magen og tanker hva man skal si til alle som vet man har søkt om man ikke kommer inn. Plutselig er man overbevist om at intervjuet ikke gikk bra likevel, og tiden fram mot et endelig svar blir enormt lang. Hva om det blir et nei?

Hva betyr egentlig et nei?

Svar på søknad: Nei. Men ikke få panikk

Det finnes ett unntak fra uttrykket «nei er nei», og det er i søknads-sammenheng. For et nei betyr ikke nødvendigvis at løpet er kjørt for alltid. Hvis du søker på studier med opptaksprøver fungerer prosessen sånn at du på opptaksprøvene og intervjuet får poeng.

Ingen her forventer at du skal være ferdig utlært når du leverer opptaksprøver, så her sees det etter potensiale, en god idé, smart løsning eller bare noe som er innmari kult. Ellers ønsker de ansatte hos oss å møte deg for å få et inntrykk av deg som person, og for å snakke med deg om studiet og din motivasjon.

Poengene du får her blir lagt til i karakter-snittet ditt, og til sammen får du poengene du søker med. Dermed kan det være at du har levert en fantastisk opptaksprøve, men likevel ikke kommer inn, for eksempel på grunn av en kjip karakter fra VGS. Nei-et betyr dermed ikke at kampen er tapt. Sats på flere poeng på opptaksprøven, eller ta opp et fag eller to om du ikke kommer inn. Søk på nytt!

If you can dream it, you can do it. Walt Disney.

Øker det sjansen for å komme inn om man søker på nytt?

Her er svaret egentlig nei, for poengene blir gitt på samme grunnlag for alle. Likevel synes jeg jo at det sier noe om motivasjonen din, om du for eksempel søker for sjette året på rad. (Håper i så fall at du kommer inn!)

"Alle gode ting er tre.. Jeg mener seks.." Søk!

Helt til sist må man jo spør:

Er det verdt å søke på nytt?

Svaret er enkelt: Jepsi og pepsi! (Kantina selger Pepsi Max!)

Er en bachelor okay?

(Jeg kan min photoshop..)

Kort oppsummert:

Ikke gi deg! Søk igjen! Vi sees plutselig!

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.