✕  Lukk søk

Hvordan er livet som HR-student i Bergen?

Kristine Aniva Sjøholt Lund fra Skedsmo valgte HR og personalledelse i Bergen fremfor Oslo da hun skulle velge utdanning. 

Aniva valgte å bosette seg og studere i Bergen fordi hun ønsket å studere i en annen by enn hjembyen.

– Jeg ville prøve noe nytt og utforske andre byer og kulturer. Jeg har lenge visst at det er HR jeg ville studere, og da jeg så at det ble tilbudt i Bergen fra 2013 hadde jeg søkt før jeg i det hele tatt hadde fått tenkt meg om. I tillegg så syntes jeg det var utrolig spennende at vi kom til å være det første kullet i Bergen. Det er intimt og hyggelig samtidig som at læringsmiljøet er stort! Jeg er blitt utrolig knyttet til klassen og stedet og kjenner jeg gruer meg til vi skal være ferdig i mai. Bergen har gitt meg så mye, men det skal og bli deilig å flytte hjem igjen nærmere familien.

Når Aniva er ferdig med studiene ønsker hun å starte på jobbkarrieren. Drømmejobben hennes er å kunne reise rundt og ha foredrag og kurs om endringsprosesser og ledelse. Både i Norge og utlandet.

– Jeg er ikke så kravstor på hvor eller hva, så lenge det er innenfor noe av det jeg har studert, og at det er karrieremuligheter i firmaet. Men hvis jeg kunne valgt fra øverste hylle så måtte det ha vært å bli en form for konsulent innen endringsledelse og kommunikasjon.

Bergen - Kristine Aniva Sjøholt Lund

Hvilken foreleser har inspirert deg?

– Her sliter jeg faktisk med å velge. Foreleserne er så dyktige på sine fagfelt noe som har gjort at samtlige av fagene har interessert og inspirert meg til å ville tenke fremover. Men siden interessen for endringsledelse er av de fagene som har vokst gjennom studietiden må jeg nesten trekke frem Elisabeth Andvik. Jeg husker vi gruet oss til dette faget da pensumet var så stort og eksamen den største vi noen gang hadde hatt. Elisabeth klarte å dele opp temaene og formidle kunnskapen på en måte som gjorde at alle skjønte poengene. I tillegg var det utrolig imponerende at hun var så ung og samtidig så kunnskaps- og erfaringsrik. Hun pratet på en måte som gjorde at vi som studenter forstod essensen og innholdet i temaene vi skulle gjennom. Samtidig hjalp hun oss utrolig mye i eksamensperioden noe som gjorde at motivasjonen ikke falt.

Studiemiljøet i klassen forteller Aniva at er lite men åpent. De er ikke så mange, og i og med de var det første kullet i Bergen så har de lært hverandre godt å kjenne.

– Vi har vært testkaninen i Bergen og gjennomgått mye. Det jeg setter mest pris på ved klassen er at vi er glade i å hjelpe hverandre og dele kunnskap. Du kan like lett sette deg med de ”faste” vennene dine som de du ikke henger med til vanlig.

Har dere jobbet med et spennende case?

– Allerede fra første semester ble vi utfordret med ulike caser. En av de jeg husker best var da vi skulle utarbeide et medarbeidersamtalesystem for havforskningsinstituttet. De hadde lenge slitt med å finne et system som fungerte, da de er en organisasjon som har mange avdelinger både på land og i vann, samt at de har kontorer over hele verden. De var på skolen og presenterte problemet, deretter fikk klassen noen uker på å legge frem flere forslag. Dette var både utfordrende og spennende. Utfordrerne fordi vi akkurat hadde startet på skolen men spennende fordi vi ble kastet rett ut i det og fikk jobbe med en ordentlig kunde.