✕  Lukk søk

Klar, ferdig, studiestart!

Into Campus er i gang, og alle de nye studentene er klare. — Din suksess er vår suksess, er rektorens råd på veien.

Stemningsbildet fra utenfor åpningsseremonien 2019

På mandag gikk semesteret på Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania offisielt av stabelen.

I et rekordstort telt på Youngstorget i Oslo var det duket for velkomstseremoni og noen gode ord. Rundt 3000 spente ansikter var rettet mot scenen. Men hva gleder de nye studentene seg mest til? Og ikke minst, er det noe de gruer seg til?

Vi har spurt.

Student ved Fagskolen Kristiania, Aurora
Manus-student Trond Isaksen står på Youngstorget og stirrer i kamera
Hani Safayian står klar for åpningsseremoni i teltet på Youngstorget
Victoria Giller står i teltet på Youngstorget klar for semesteråpning.
Simen Moxness Berg står klar for å ta fatt på Bachelor i PR og kommunikasjon.
Aurora Hay Solvik (22) skal gå Illustrasjon på Fagskolen Kristiania. — Jeg gleder meg aller mest til å møte masse nye folk, og det er heldigvis ingenting jeg gruer meg til.
Trond Isaksen (29) er klar for å starte på Bachelor i manus, og gleden er stor. — Jeg skal møte mange kreative mennesker og et spennende fagmiljø. Det gleder jeg meg til. Har ikke engang tenkt på at jeg burde grue meg til noe.
Hani Safayian (35) er førsteårsstudent i Bachelor i økonomi og ledelse. — Jeg gleder meg mest til å bli kjent med nye folk, men det er med både litt skrekk og fryd. Det er jo en liten stund siden jeg gikk på skolen forrige gang, så jeg er litt spent kan du si.
Victoria Giller (20) er klar for å bli en av de nye studentene ved Bachelor i HR og personalledelse. Som så mange andre gleder hun seg til fadderuka og få nye venner. — Jeg gruer meg kanskje litt til å våkne i morgen, hehe. Neida, jeg gruer meg litt til å finne fram på campus Kvadraturen, men det skal nok gå bra.
Simen Moxness Berg (22) er førsteårsstudent ved Bachelor i PR og kommunikasjon. — Jeg gleder meg mest til å komme i gang og bli kjent med nye folk. Det blir nok hardt å stå opp tidlig om morgenen igjen, men jeg har klart det før.

Rektorråd fra et russekort

Rektor, Arne Krumsvik, var i sitt sedvanlige gode humør da han holdt sin åpningstale under velkomstseremonien, og stilte spørsmål ved det mange kanskje lurte på.

— Har jeg valgt riktig? Er det dette jeg skal drive med resten av livet? Det er det nok mange som tenker, og jeg har vært der selv, forteller rektoren.

På russekortet hans stod det visstnok at han aldri har latt skolegangen gripe forstyrrende inn i utdanningen. Selv om karakteren i fransk kunne variere, var han aldri i tvil om at han skulle fullføre alle studier.

— Studiene handler om å utvikle deg til et kritisk tenkende menneske og løse komplekse problemer på en systematisk måte. Dette er ferdigheter du får bruk for uansett hvilken jobb du skal ut i.

Arne Krumsvik står på talerstolen og snakker til de nye studentene

I anledningen 105-årsjubilet hadde rektoren funnet frem den nesten 105 år gamle talerstolen som ble brukt da skolen het Norsk Korrespondanseskole.

— Vi vet at sannsynligheten for å fullføre studiene er større om dere opplever dere faglig og sosialt integrert. Derfor er denne åpningsuken en del av en større plan. Vi ønsker at dere skal få dere gode studievenner for det er viktig for å lykkes med studiene.

 

Oldebarn og digitaliseringsminister

I anledningen 105-årsfeiring av Høyskolen Kristiania tok Norges digitaliseringsminister turen til velkomstseremonien. Ikke bare er Nikolai Astrup Norges første digitaliseringsminister, han er også oldebarn av Høyskolen Kristianias grunnlegger, Ernst G. Mortensen.

— Vi må alle forholde oss til en grenseløs verden, og Høyskolen Kristianias studenter vil med sin praksisnære utdanning være godt rustet, sa Nikolai Astrup og avsluttet med:

— Dere nye studenter som er her i dag, skaper ikke bare en fremtid for dere selv, men også en fremtid for alle oss andre.

Digitaliseringsminsiter Nikolai Astrup står ved talerstolen og skuer utover studentene

NKS, eller Norsk Korrespondanseskole, var navnet Høyskolen Kristiania fikk av Ernst G. Mortensen da brevskolen ble stiftet i 1914. Mortensens oldebarn, Nikolai Astrup, har inntatt plassen til høyre for talerstolen som skolen en gang brukte.

 

Velkommen til Into Campus

3000 studenter skal bli kjent med hverandre. Alle vil nok ikke klare å bli kjent med alle, men Into Campus, Høyskolen Kristianias fadderuke, har lovet å gjøre så godt de kan for å få det til. Programmet er tettpakket, og de fleste arrangementene vil foregå i teltet på Youngstorget. Velkomstseremonien var bare så vidt begynnelsen på det studentene har i vente. For å sette stemningen har vi valgt ut noen bilder, og flere skal det bli.

Rektor ved Fagskolen Kristiania, Annelise Kiønig
Audrey's Dance var første band ut på velkomstseremonien til Høyskolen Kristiania 2019.
Vibecke Osfoss var velkomstseremoniens konferansier og loset oss gjennom taler og show.
Høyskolen Kristianias rektor, Arne H. Krumsvik, applauderer studentene for å gjort et godt valg.
Etter oppfordring fra scenen fikk de nye studentene hilse på sidemannen.
Leder i studentunionen, Martine Elise Hansen, takker lederen for Into Campus-styret, Thea Lervik.
Vibecke Osfoss får en ny student til å si noen ord.
Into Campus-styret er fornøyde med jobben sin så langt i 2019.
Det er ikke bare bare å finne faddergruppen sin. Her er hvert fall nummer 50.
Rektoren ved Fagskolen Kristiania, Annelise Kiønig, var selvfølgelig også til stede.

Aktuelt