✕  Lukk søk

– Til syvende og sist er målet samarbeid!

Oslo-studenter besøkte sine medstudenter i Bergen for tverrfaglig samarbeid.

Andre klasse i Bachelor i journalistikk i Bergen har fått besøk av studenter som går Bachelor i grafisk design og Bachelor i interiørarkitektur fra Oslo. Sammen jobber de med faget «Tverrfaglig samarbeid i kreative team». I den anledningen har vi tatt en prat med Marlin og Arve for å høre litt mer om deres samarbeid.

Oslo-studentene dra til Bergen for tverrfaglig samarbeid

Godt samarbeid: Bergenstudentene syntes det er flott med besøk. – Det har vært gøy å bli kjent med noen nye fjes, og vi har hatt det veldig kjekt med Oslostudentene, sier Bergen-student Marlin Tollefsen.

Vil dere fortelle litt om besøket?

– Vi har blitt delt inn i prosjektteam på 9 stykker, med noen studenter fra hvert studium. Vi skal utvikle et konsept, i tillegg til innhold og design, for en utstilling med temaet integrering.

Prosjektet er todelt og har samarbeid i fokus.

– Vi har tre dager på oss nå, hvor vi vil bruke tid på å etablere ett godt samhold i gruppa. Senere skal vi også møtes igjen 10. og 11. oktober, og resten av samarbeidet vil foregå digitalt.

Oslo-studentene dra til Bergen for tverrfaglig samarbeid

Studentene ble delt inn i prosjektteam på 9 stykker, med noen studenter fra hvert studium.

Hva er målet med dette prosjektet?

– Til syvende og sist er målet samarbeid. Det er egentlig ikke prosjektet i seg selv (utstillingen) som er målet, men det å lære seg hvordan man skal være et godt teammedlem. En stor del av oppgaven går i å skrive en samarbeidsrapport, og alt pensumet vårt handler om samarbeid.

Hva føler dere at dere får ut av dette samarbeidet?

– Det ruster oss på mange måter opp til hva vi vil møte ute i arbeidslivet. I våre fagområder er man nødt til å kunne jobbe godt i team, og vite hvordan man får et samarbeid til å fungere. Det vil være mange av oss som vil jobbe i tverrfaglige team senere.

Å få prøvd seg frem på dette her på skolen vil gi oss et lite forsprang når vi skal ut i jobb senere.

Det at vi har reist til Bergen lærer oss også om hvordan man er nødt til å være fleksibel, da man kan bli sendt ut på oppdrag når man er i jobb, og lærer oss hvordan man tilpasser seg andre miljøer.

Oslo-studentene dra til Bergen for tverrfaglig samarbeid

Hva er det beste med å være på besøk her i Bergen?

– Det har vært gøy å få muligheten til å bli kjent med noen utenfor Oslo også. Vi får utvidet nettverket vårt, og det er flott å få se noen deler av skolen som vi ikke har sett før.

Våre medstudenter her i Bergen har også tatt oss veldig godt i mot, noe vi setter stor pris på.

– De har vist oss rundt i byen, vi har spist ute sammen og de har fulgt oss til og fra hotellet. Miljøet her virker ganske flott, og vi er veldig glade for muligheten vi har som kan komme hit å jobbe sammen med dette prosjektet.

– Bergenstudentene syntes også det er kjempe flott med besøk. Det har vært gøy å bli kjent med noen nye fjes, og vi har hatt det veldig kjekt med Oslostudentene.


Tekst og foto: Linda Wetter