✕  Lukk søk

Morten og Fredrik vant DOGA-merket nykommer 2017!

De tidligere grafisk design-studentene Morten Håvik og Fredrik Lien Bjørgmo ble hedret da DOGA delte ut priser for årets nykommere.

DOGA-merket nykommer deles ut for å synliggjøre og løfte fram studenter og nyetablerte innen design- og arkitekturfeltene. Morten og Fredrik vant prisene for bacheloroppgavene de leverte på Westerdals Oslo ACT.

«Punkt Kartserie» av Morten Håvik

Morten på DOGA-merket 2017

Morten Håvik mottok DOGA-merket for sitt bidrag, «Punkt Kartserie». Foto: Pressenytt for Design og arkitektur Norge.

Morten Håvik leverte en bacheloroppgave utenom det vanlige. Han laget nemlig et planleggingskonsept som kombinerer analoge turkart med digital sanntidsinformasjon fra ulike vær- og karttjenester på nett. Resultatet ble «Punkt Kartserie», en helhetlig tilnærming til turplanlegging.

Juryens begrunnelse lød som følger:

«Vi liker spesielt godt hvordan han med innsikt og respekt for begge flatene har behandlet interaksjonen mellom papir og skjerm, og hvordan Punkt inviterer til å leke med destinasjoner, avstander og ruter. Dette er også et bachelorprosjekt og føyer seg inn i rekken av dyktige unge designere som gjør oss optimistiske med tanke på rekrutteringen til faget»

«Nasjonal miljømerking av matvarer» av Fredrik Lien Bjørgmo

Fredrik Lien Bjørgmo designet et miljøregnskapssystem som setter karakter på deg når du handler dagligvarer. Det førte til at han mottok DOGA-merket nykommer 2017.

Bacheloroppgaven til Fredrik handlet om hvorfor det er så vanskelig å være miljøvennlig i matveien. Han utviklet derfor et system som gir rask og intuitiv informasjon om matvarens miljøavtrykk.

Juryen begrunnet seieren til Bjørgmo slik:  

«Designsystemet er stramt og gjennomført. Det er en smart videreføring at du også får en samlet vurdering på kvitteringen, så når du handler flere ganger i uka, kan du justere deg og bli bedre. Hvis dette skulle bli innført, ville det trolig også føre til at produsentene blir mer bevisste, for eksempel når det gjelder å bruke palmeolje».

Høyt nivå på tidligere studenter

Caroline Olsson, prosjektleder for DOGA-merket nykommer, er imponert over årets søknader.

– Prosjektene til Morten og Fredrik er av virkelig høy kvalitet, og juryen var glade for å dele ut priser til prosjekter innen grafisk design. Vi har ikke hatt så mange søkere fra denne kategorien før. Årets søkere er utøvere som vil sette sitt preg på bransjen i mange år framover, forteller Olsson.

 Vinnerprosjektene er stilt ut på DOGA i Hausmannsgate 16, og utstillingen kan besøkes fram til 18. desember.

Gruppebilde av DOGA-merket vinnerne

Alle vinnerne av DOGA-merket 2017.


Kilde: Pressenytt for Design og arkitektur Norge.