✕  Lukk søk

Er nettstudenter attraktive i jobbmarkedet?

For noen måneder siden leste jeg litt på nettet om meninger angående nettstudenter. En del av det går på at mange arbeidsgivere er skeptiske til å ansette folk som har studert via nettet.

Noen av artiklene og innleggene jeg har lest er allerede noen år gamle, så dette synet er kanskje i endring.

John Morten Stokke, Bachelor i Administrasjon og ledelse, nettstudim: 

Et nytt semester er i gang

Etter en lang sommerferie fra studiene har jeg kommet i gang igjen og det føles godt. For min del blir det å jobbe videre med fag fra våren. Jeg hadde nemlig et langt avbrekk på grunn av en operasjon.

Jeg begynner å bli litt lei av å studere, men når man har mistet en eksamensperiode er det ikke så rart.

Det er bare en ting å gjøre, brette opp ermene og fortsette å plukke studiepoeng.

Lyspunktet er at jeg har vært gjennom det aller meste av pensum i fagene jeg tar.

Det er godt mulig jeg melder meg opp i flere fag dette semesteret. Vi får se. Det blir en travel høst, også utenom studiene. Det er uansett fint å ha muligheten til å ta flere fag.

Mange nettstudenter tar utdanning i voksen alder

Jeg vet hva som kreves for å studere på nett, og det er selvdisiplin. Ingen utdanning kommer av seg selv. Man må tilegne seg et pensum og i det ligger ikke bare ny kunnskap, det endrer også måten man tenker på. Det hele er en modningsprosess, enten man studerer ved BI, NTNU eller Høyskolen Kristiania.

Jeg og mine medstudenter har i mange tilfeller det til felles at vi allerede har vært i arbeidslivet og skaffet oss verdifull erfaring. Mange av oss har en utdanning fra før, det være seg fagutdanning eller høyskoleutdanning på andre områder, og de aller fleste av oss er sterkt motiverte for den nye utdanningen vi tar.

Takket være internett har kvalitetsutdanning aldri vært mer tilgjengelig

Det blir stadig flere av de tradisjonelle universitetene som også tilbyr nettbaserte utdanninger. Harvard og MIT er blant de store som har banet vei for denne trenden som ser ut til å fortsette, og det er også en naturlig utvikling med tanke på hvordan samfunnet har endret seg de siste årene.

Så får det være opp til norske arbeidsgivere å se verdien i selvstendigheten og gjennomføringskraften hos en arbeidstaker som har studert via nettet. Det kommer ikke av seg selv!