✕  Lukk søk

Nyt påskeferien

- men husk at opptaksprøvefristen nærmer seg!

Det er bare et år siden jeg selv satt med opptaksprøvene. Jeg vet innmari godt hvordan det er, og hvor håpløst det kan føles i blant.

Selv søkte jeg tekst, og prøvde å forstå hva skolen egentlig ville ha, når de skrev at jeg skulle beskrive opplevelsen av å spise en sitron. I år skal man blant annet «skrive en sau». Hehe.

Bilde av Maren på skitur. I en tenkeboble formet som en sau står det en av opptaksprøvene

Tenk litt på opptaksprøvene mellom slaga i ferien.

Få opptaksprøvene i havn!

Forhåpentligvis er alle søkere nesten ferdig med opptaksprøver, men det er ingen selvfølge. Det er heller ikke umulig å komme inn ved å skrive alt nå de siste to ukene.

Mitt beste tips er å tenke litt på opptaksprøvene når du har tid. Selv var jeg i Hemsedal da jeg skrev opptaksprøver i fjor. Da er det mulig å la tankene bevege seg litt mot oppgavene på de slakeste stedene i bakken, eller i heisen oppover igjen.

Hvis du virkelig står fast, kan du sjekke ut Mike sine opptaksprøveløsninger vol. 1, vol. 2 eller vol. 3, og la deg inspirere.

Maren Olava med en mac i skiheisen.

Skriv siste rest i skiheisen!

En unnskyldning

Ellers må du huske å bruke opptaksprøvene som en (gyldig!!) unnskyldning for å slippe å gjøre kjedelige ting. Du har ikke tid til å ta ut av maskinen, du har opptaksprøver å skrive!

Det kan være lurt å få noen til å lese over det du har skrevet, før du leverer. Selv fikk jeg hjelp av katten Tussi, som var den eneste andre som ikke var opptatt med å gjøre de kjedelige tingene jeg ikke kunne.

Bilde av katten Tussi ved siden av en mac.

Tussi var kritisk til sitron-teksten min, men den dugde heldigvis likevel! Jeg kom jo inn!

Du klarer det!

Husk! Ingen forventer at du skal være ferdig utlært når du leverer opptaksprøvene dine! Stol på idéene dine, og vis hvilket potensiale du har! Det er det viktigste! Det er alltid verdt å søke!

Ellers håper jeg dere njuter ferien til det fulle, og at alle bachelorskrivende studenter tar seg tid til en tur eller to ut!

Unn deg selv en skikkelig fiesta!

Bilde av en nøttepose som heter Fiesta

Hehe 😉

GOD PÅSKE! HILSEN PÅSKEMAREN

Maren som påskeharen

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.