Portrett foto av Kathinka.

– Blir man tilbudt en sertifisering ser jeg ingen grunn til å takke nei! Jeg opplevde prosessen rundt sertifiseringen som strukturert. Vi hadde to obligatoriske kurs, hvor vi fikk en liten innføring i hva IPMA er og hvordan man faktisk skulle utføre de ulike delene av sertifiseringen. Vi fylte ut deler av et Excel-ark hvor vi skulle se på egne kunnskaper innenfor prosjektlederfeltet, og tok deretter en prøve som besto av både multiple choice-spørsmål og åpne spørsmål. Hele prosessen var veldig oversiktlig og konkret. – Nytten jeg ser i å ha denne sertifiseringen er at jeg både får sett mine foreløpige styrker og svakheter som prosjektleder, men også at jeg kan ha det som en grunnmur når jeg søker jobb videre.

Det kjennes tryggere å skulle kaste seg ut på markedet med denne sertifiseringen i bagasjen.

– Mine fremtidsplaner er å kunne jobbe prosjektbasert innenfor kultur. Jeg brenner for kultur og har jobbet mye med kulturbaserte prosjekter både frivillig og betalt. Jeg håper at jeg kan ta på meg prosjektlederrollen i prosjekter jeg engasjerer meg for, nå som jeg har erfaringen fra studiet og sertifiseringen, sier Kathinka Halvorsen Wang.

Det blir spennende å se hvor mye jeg får brukt sertifiseringen for å vise til min faglige tyngde hos eventuelle arbeidsgivere og i nye prosjekter. Det som er sikkert er at jeg i hvert fall føler meg tryggere i min rolle som prosjektleder med IPMA-sertifiseringen i ryggen.

↳ Frida Thuen Lie

Portrett foto av Frida.

– Jeg tok min bachelorutdanning ved Norges Dansehøyskole og er utdannet som profesjonell utøvende danser og dansepedagog. Etter å ha undersøkt diverse studier relatert til prosjektledelse, endte jeg opp med årsstudium i Prosjektledelse ved Høyskolen Kristiania. – Da jeg fikk vite at vi ville bli tilbudt å ta IPMA-sertifiseringen nivå D via prosjektledelsesstudiet var det ingen tvil om jeg skulle gjennomføre sertifiseringseksamen. Det å ha et sertifikat fra en ekstern tredjepart som sier at jeg har kunnskap om prosjektledelsesfaget vil gjøre det enklere for meg å bli en del av arbeidsmarkedet raskere. Prosessen opp mot sertifiseringseksamen krevde at vi som søkere hadde reflektert rundt og definert vår kunnskap i prosjektledelsesfaget, noe som førte til en tydelig bevisstgjøring for min del. Selve eksamen var en ny opplevelse for meg og jeg satt til siste minutt for å være sikker på at jeg hadde forstått alt så godt som mulig. Noe jeg er glad for at jeg gjorde!  

To uker etter jeg ble IPMA-sertifisert fikk jeg sendt ut en jobbsøknad hvor jeg visste at sertifiseringen ville bli ansett som en fordel.

– Det blir spennende å se hvor mye jeg får brukt sertifiseringen for å vise til min faglige tyngde hos arbeidsgivere og i nye prosjekter. Det som er sikkert er at jeg i hvert fall føler meg tryggere i min rolle som prosjektleder med IPMA-sertifiseringen i ryggen. – Mine planer fremover er i første omgang å være prosjektleder og konsulent i den kreative næringen. Det vil særlig være på folkehøgskoler og kreative høyskoler i tillegg til å hjelpe nyutdannede med å få en grunnleggende forståelse for prosjektfaget som de kan ta i bruk i eget arbeid, sier Frida Thuen Lie.Artikkelen er publisert i semptemberutgaven av magasinet Prosjektledelse og er skrevet og hentet fra www.prosjektledelse.org.