Studentene benket seg for å bli tatt bilde av

Aktivitets- og opplevelsesturisme er et nytt valgfag ved Høyskolen Kristiania. Vi som tar dette faget nå, får æren av å være med på et av de mest praktiske fagene jeg som reiselivsstudent har hatt så langt! Nigel Halpern og Ulf Stigen har nemlig planlagt tre utflukter for oss de tre månedene vi har faget. Disse består av en tur til H&L klatreparken Oslo Sommerpark, en tur til AdventureRooms Oslo, og en to-dagers opplevelsestur som går fra Oslo sentrum til Lier. En tur som gir oss studenter innsikt i hva man kan tilby turister, og hva vi kan være med å gjøre i framtiden. Turen ble arrangert med hjelp fra Torunn Tronsvang, grunnlegger av et spennende nytt reiseselskap som heter Up Norway.

På rundtur i Bjørvika

Vår tredje og siste tur starter midt i Oslo en onsdagsmorgen. Her guider Bjørvika Utvikling oss igjennom den store fjordbyutviklingen i Bjørvika og Sørenga. 

Vi får se hvordan de planlegger å samle Oslos befolkning og turister nærmere fjorden, med et mangfoldig servicetilbud av restauranter, butikker og det nye Munchmuseet. Her får vi også historiefortelling om hvordan Loseter binder gamle Grønland sammen med Fjorden og vi besøker DNT Friluftshuset for å lære mer om hva de tilbyr og kommer til å tilby når alt står klart.

Videre til Lier og Eikesetra

En liten tog- og busstur senere er vi ved Egge Gård i Lier. Her møter vi 12. generasjon som introduserer og gir oss en omvisning av gården og produksjonen av epleproduktene ved gården. I tillegg får vi være med å smake på deres fantastiske epleprodukter, en opplevelse som definitivt er verdt turen ut til Lier.

I full vintermundur sitter studentene ved langbord og drikker eplejuice

Eiksetra Turisthytte er nest siste stopp på programmet, hvor vi sover i en hytte uten mobildekning. Så istedenfor å sitte på mobilen, skyter vi pil og bue og prøver oss på øksekasting, før vi får servert nydelig hjemmelaget villmarksburger til middag og smuldrepai med epler til dessert.

Studentene fikk prøve seg på bueskyting

Studenter som sitter og spiser ved et langbord i en peisestue

Før det bærer hjem neste dag, stopper vi innom Eiker Gårdsysteri. Her får vi en introduksjon til osteproduksjon og en ekte gårdslunsj med ostesmaking. Hele turen har vært fullpakket med aktiviteter og opplevelser som vi studenter stadig lærer om i timene, og det er godt å komme seg ut å teste de selv. Klassen er fullpakket med studenter fra forskjellige linjer på skolen og alle var storfornøyde. Alt i alt har turen vært super og vi har tatt med oss gode minner og erfaringer hjem!

// Skrevet av Christina Annabel Hokland, student på Reiselivsledelse og opplevelsesutvikling.