✕  Lukk søk

Retail Design – Møt bransjen

Hvordan er det egentlig å jobbe som retaildesigner, og hva bør studenter gjøre for å få seg jobb? – Jobb hardt, og få deg en assistentjobb, sier Jannicke Kråkvik, retaildesigner i Kråkvik & D'Orazio.

Retail Design – Møt bransjen - Jannicke Kråkvik fra Kråkvik & D'Orazio

Tar du en Bachelor i retail design, er du klar for en jobb innen retail, som er kan være veldig mye forskjellig. Av alt du kan bli er en av karriereveiene stylist. I følge Jannicke Kråkvik bør du i så fall forberede deg på lange arbeidsdager og tunge løft.

– Hva skjer i din bransje om dagen?

– Alessandro og jeg har jobbet som stylister i over 10 år, og mye har endret seg den siste tiden. Stylist-yrket er nok mer anerkjent i dag. Vi jobber tettere med hver enkelt kunde når det kommer til idé og konsept, forteller Jannicke.

– Hvilke kvaliteter hos studentene er bransjen ute etter? Hvem lykkes i bransjen?

– Å jobbe som stylist er et hardt yrke. 90% består av alt annet enn selve stylingen. Mye handler om fysisk arbeid som tunge løft, bygging og maling. En må alltid holde seg oppdatert på hva som skjer innen design og interiør, både i Norge og internasjonalt. I tillegg må man kunne tolke og tenke selvstendig, sier Kråkvik. Og tilføyer:

– Styling er ikke et yrke en kan lære seg kun via skolegang. En bør absolutt forsøke å få seg en assistentjobb for å lære bransjen å kjenne, understreker Kråkvik.

Hva slags erfaring har dere med tidligere studenter fra Bachelor i retail design?

– Vi har hatt endel utplassert hos oss, men dessverre finnes det ikke noe støtteordning for lærlinger innen vår bransje. Mange av dem som har vært hos oss faller av mye grunnet fysisk hardt arbeid med lange arbeidsdager, forteller Jannicke.

Har du noen tips til studentene?

– Om det er noe du virkelig vil og drømmer om, jobb hardt, få deg en assistentjobb og gjør det for kjærligheten og ikke pengenes skyld. Da lykkes du!, oppfordrer Jannicke Kråkvik fra Kråkvik & D’Orazio.