✕  Lukk søk

Skal du velge manus eller tekst og skribent?

Vil du skrive redaksjonelle, skjønnlitterære eller markedsorienterte tekster, eller ønsker du å profesjonalisere deg innen manus for film, skjerm og scene? For deg som er glad i å skrive, finner du flere bachelorutdanninger hos oss.

Hva er forskjellen på bachelorutdanningen i manus og tekst og skribent?

På vår Bachelor i manus lærer du å skrive for film, skjerm og scene. Du lærer dramaturgiske prinsipper som brukes i utvikling av filmanus, tv-drama og reality. Gjennom studiene lærer du hvordan et ”writers room” fungerer og hvordan samarbeide med skuespillere, regissører, produsenter og oppdragsgivere.

Med en Bachelor i manus kan du jobbe som manuskonsulent, researcher innen film og TV og konseptutvikler innen TV. Du kan også jobbe som manusforfatter innen filmbransjen, TV-bransjen eller spillbransjen.

En jente står på huk, mens hun har den ene armen over bordet og skriver på et papir. Over henne står en gutt som ser ned på arket hun skriver på.

Bachelor i tekst og skribent utfordres du til å skrive og publisere stoffet ditt fra første dag, og presentere tekstene i ulike sammenhenger, for forskjellige miljøer og på ukonvensjonelle måter. Studiet omfatter markedskommunikasjon, redaksjonell kommunikasjon og kunstorienterte tekster, som musikk, film, teater og skjønnlitterær fortelling. Studiet omfatter også redaksjonelle plattformer innen TV, radio, digitale og trykte publikasjoner.

Karrierevalgene er mange, og du kan blant annet velge å bli forfatter, journalist, eller jobbe med reklame som tekstforfatter.

Fire gutter sitter ved siden av hverandre i en sofa og ser på en skjerm. Bak de henger det plakater i mange forskjellige farger som rosa og gul.

Jobb med opptaksprøven!

For å kunne studere Bachelor i manus eller Bachelor i tekst og skribent må du levere opptaksprøve. Er du usikker på hvilket bachelorprogram som passer best for deg, kan det lønne seg å lese begge opptaksprøvene. Hvilken oppgave inspireres mest du til å arbeide med?

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg? Det kan vi hjelpe deg med å finne ut av!

Aktuelt