✕  Lukk søk

Lederegenskapene du trenger for å motivere de ansatte

Ledere vil gjerne motivere, men det er ikke alle som får det til. — Som leder må du ha en visjon, og du må klare å kommunisere den. I tillegg må du være et medmenneske, forteller tidligere HR-sjef Ingunn Ruud Hoftstad.

Illustrasjonsbilder av inspirerende ledere

— En motiverende leder er inspirerende, sier Ingunn Ruud Hoftstad. Etter flere år som HR-sjef har hun nå startet som egen business-mentor i Ruud Hofstad Coaching AS.

Hun mener ledere må bli enda flinkere til å få folk med seg.

— Som leder må du ha en visjon, og du må klare å kommunisere den. I tillegg må du være et medmenneske. Vi trenger flere ledere som er gode medmennesker.

I en hverdag hvor møtevirksomhet tar mye tid er det viktig å være tilstede for medarbeiderne sine. Hva er vel bedriften uten sine ansatte?, spør Ruud Hofstad retorisk.

— Du må kunne se enkeltmenneskene i bedriften. Du må være tilstede, nysgjerrig og lytte autentisk til hva de har å si. Gjør du ikke det mister du fort troverdigheten, og da er tilliten tapt. Det er nok en av de viktigste egenskapene en leder må ha.

Tom Karp sitter i en stol foran et sort lerret.

Mellommenneskelig ledelse

— Jeg tror de fleste nordmenn er motiverte når de kommer på jobb. Det handler om å ikke demotivere dem.

Det sier professor i ledelse, Tom Karp. Han er i disse dager med på å starte opp videreutdanningen Master i praktisk lederskap ved Høyskolen Kristiania. En deltidsmaster for ledere som allerede har litt erfaring, men som savner mer kjøtt på beinet.

— En leder burde være flink til å kunne rydde opp i vanskeligheter slik at medarbeiderne kan gjøre jobben sin. Vi følger gjerne ledere som gir oss håp om en bedre fremtid. De må bringe frem optimisme.

Selv tror ikke Karp det er noe poeng i å være en inspirerende leder, for ofte dreier det seg bare om å stå på scenen og være karismatisk.

— Jeg tror det er viktigere å være god på det tette og mellommenneskelige.

Tom Karp har lenge vært toppleder i næringslivet, har en doktorgrad i endringsledelse og skal nå undervise i Master i praktisk lederskap.

Ny videreutdanning

Master i praktisk lederskap setter lederen i fokus og lærer ledere å bli enda bedre, men utvikler også ledere som personer.

— Jeg vil utdanne ledere som er trygge, fine mennesker og som står i utfordringene de får. Som en naturlig konsekvens vil kanskje inspirasjon komme. Her utdanner du deg ikke bare som person, men også som person, forteller Karp.

— Det er langt fra en walk in the park. Skal du bli en god leder så er det ikke nok å lese en bok. Vi skal derfor ikke bare være i klasserommet. Vi skal blant annet til en av verdens beste handelshøyskoler i Paris, og vi skal opp i fjellene.

Han mener du må putte deg selv i potten, og være villig til å være ditt eget forskningsobjekt.

Ønsker du å utvikle deg som leder? Nå kan du søke på Master i praktisk lederskap på Høyskolen Kristiania.