✕  Lukk søk

Slik var Into Campus 2019!

Nå er skoleåret i gang, og mange av studentene våre har startet en ny og spennende hverdag. Vi oppsummerer høydepunktene fra oppstartsuken i Bergen og Oslo på Høyskolen Kristiania!

Mandag 12. august var det endelig tid for velkomstseremoni i både Oslo og Bergen. Spente studenter møtte opp i Kalfarveien på Høyskolens egne lokaler i Bergen. I Oslo hadde vi for aller første gang et stort og fint festivaltelt på Youngstorget, som ble brukt flittig hele uka.

panorama-bilde av festivalteltet med studenter

Programmet for Into Campus i både Bergen og Oslo var fylt opp av konserter, foredrag, stand up og morsomme aktiviteter. Studentene våre jobber hardt for at studentenes start på Høyskolen Kristiania best mulig, gjennom fadderuka Into Campus. Into Campus gir nye studenter muligheten til å bli godt kjent med skolen, studentbyene og sine fremtidige klassekamerater og medstudenter.

Foredrag for ferske studenter

Andre dagen av årets Into Campus holdt Radical Broccoli-søstrene Anette og Susanne Bastviken, foredrag med ti tips til å bli mer miljøvennlig, mens Karen Elene Thorsen, best kjent som @fattig.student på instagram ga de nye studentene sine beste tips til hvordan man kan spise godt, men billig. I Bergen holdt Studentsamskipnaden på Vestlandet (Sammen) foredraget «God start», med gode tips til nye studenter som skal ta fatt på studentlivet. Etter foredraget med Sammen fikk studentene besøk av psykolog, foredragsholder og forfatter Trond Haukedal. Han har i en årrekke reist land og strand rundt for å formidle  ”menneskekunnskap”, og er kåret til både årets foredragsholder og årets kursholder i Norge, og snakket om suksessfaktorene i et godt liv og en meningsfull skolehverdag.

Radical Broccoli-søstrene foran grønn vegg.

Søstrene Anette og Susanne Bastviken, bedre kjent som Radical Broccoli.

Idrett og aktivitet

Både i Bergen og Oslo sto fysisk aktivitet på programmet. Mens de nyankomne bergenserne gjorde dette etter foredragene på tirsdagen, var onsdag formiddag holdt av til sirkeltrening med Funkytwins, Silas og Emil Massa, konkurranser, grilling og moro.

Live-podcast og kritisk tenking

Onsdagen fikk Into Campus Bergen besøk av Andreas Wahl, kjent fra NRKs Folkeopplysningen, for å snakke om viktigheten med kritisk refleksjon og tenkning. Hvordan bryte ned en konspirasjonsteori og hvorfor det er så viktig å være kritisk til hvor informasjon kommer fra. I Oslo snakket tidligere Westerdals-student Odd Magnus Williamson om å tørre å ta den vanskelige veien, etter at Studentsamskipnaden i Oslo og Magnus Ingebrigtsen fortalte studentene om å få en god start på studentlivet, og hvordan mestre moderne studieteknikk. Sist ut på programmet var live-podcast med det ferske venneparet Jan Thomas og Einar.

Jan Thomas og Einar står på en scene og viser publikum hvordan man kan posere til kule bilder.

Jan Thomas lærer Einar å posere for kamera.

Konsertbonanza i festivalteltet, kostymefest og DJs

Into Campus består av arrangementer på både dagtid- og kveldstid. I Oslo brukte Into Campus festivalteltet på Youngstorget hver kveld.  I Bergen brukte studentene utelivet i byen godt, og ble kjent med de beste dansegulvene. Det har vært kjente artister og DJer på plass hver kveld, kostymetema og dress codes.

Isah og Dutty Dior var blant artistene på scenen i år.
Nico & Vinz skapte liv i teltet.
Hanne Mjøen, Foto: SHK // Angelica Manke

Takk for en fantastisk start på skoleåret 2019 – 2020!

Bilde av instagram ikon med teksten @hkristiania

Aktuelt