✕  Lukk søk

Sommerferie eller en gylden mulighet for skolearbeid?

Som nettstudent er valget ditt!

Sommerferie på stranden i Barcelona

Det er sommerferie; sola skinner (noen dager i det minste) og gatene er fulle av lykkelige studenter som endelig er ferdig med de siste eksamenene! Men hva med oss nettstudenter? Har vi egentlig sommerferie?

Som nettstudent kan du kjøre et annet løp enn hva andre studenter gjør.

Vi har kanskje eksamener på samme tid som alle andre, men det betyr allikevel ikke at vi har sommerferie på lik linje som resten av studentene. Mange av oss kombinerer kanskje nettstudier med jobb, eller i mitt tilfelle idrett, og av den grunn kjører vi ofte ett litt annet løp. For mange av oss er sommeren perfekt til å få unnagjort litt ekstra arbeid før høstsemesteret er i gang.

Men det er dermed ikke sagt at vi ikke skal ta oss en liten ferie. Tvert imot, det er viktig å unne seg selv en liten pause fra studiene!

Bilde av Mac og bøker på Biblioteket Sant Antoni

Skal du ta sommerferie, eller lese?

Joda, du får sommerferie du også.

Fortvil ikke, som nettstudent skal du også få den etterlengtede sommerferien din! Det er ingen som sier at du må studere i sommermånedene, så dersom du føler at du er à jour med studiene er det jo ikke noe problem. Da kan du ta sommerferie med god samvittighet.

Bok i Barcelona sentrum

Du kan jo alltids ta med deg pensum ut i sola!

Ikke glem å lade batteriene. 

Sommerferien er til for å nyte livet, skape nye minner og kanskje reise litt. Ja, for vi nordboere er jo på konstant jakt etter sol og varme, det er ingen hemmelighet. Vi benytter oss derfor ofte av sommerferien til å reise til sydligere strøk.

Men ser man bort fra dette, er kanskje det aller viktigste med sommeren å slappe av og få mest mulig ut av ferien (uten å slite deg ut). For med fulladede batterier er du klar for å ta fatt på høstsemesteret med overskudd og ny energi!

Spasertur langs Barceloneta

Sommerferie i Barcelona kan jeg anbefale alle

I mitt tilfelle gjør jeg den strake motsetningen av hva nordmenn flest velger å gjøre om sommeren. For der flertallet bestemmer seg for å pakke kofferten og reise til «Syden», så forlater jeg den iberiske halvøya til fordel for Norge.

Visste dere forresten at Syden går inn under kategorien egennavn og skal derfor skrives med stor forbokstav.

Norwegian fly fra Barcelona til Oslo

Noen som skal på Syden-tur i sommerferien?

Og med det krysser jeg fingrene for litt godvær i Norge, og ønsker dere alle en strålende sommerferie!

– Charlotte

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.