✕  Lukk søk

Sommerkroppen på studentbudsjett

Glem dyre treningsmedlemskap - slik får du sommerkroppen 2018 helt gratis.

Før- og etterbilde som illustrerer sommerkroppen til studentblogger Jakob Skjelbred, før og etter trening.

Med mine treningstips er studentsommerkroppen 2018 innen rekkevidde.

Dyre treningsmedlemskap står kanskje ikke øverst på prioriteringslista når man lever på studentbudsjett. Heldigvis finnes det måter å trene på som ikke koster deg noe annet enn kalorier. 

Sommeren nærmer seg med stormskritt, men sommerkroppen er nærmere enn du tror:

Her får du nemlig mine syv beste tips til hvordan du får sommerkroppen 2018 – uten at det går utover lommeboka! Alle metodene er testet på meg selv, og har en 100% suksessrate. 

 

Bilde av stue og figur som løper.

1. Jogg på stedet

Om du er som meg, og synes jogging ute blant folk er noe av det flaueste du kan tenke deg, er dette treningsmetoden for deg. Metoden går rett og slett ut på å jogge på ett og samme sted, uten å bevege seg fremover. Selv har jeg brukt metoden for å jogge hjemme.

Av erfaring kan jeg si at jogging på stedet kan bli litt ensformig etter en stund, men da går det fint an å variere med hopping og spretting, eventuelt tjoing og heiing for den viderekomne. Naboene blir kanskje ikke fornøyde, men man kan ikke please alle heller.

 

Bilde av to kvinner som tar pushups.

2. Styrketrening hjemme

Hvis naboklagene hagler inn etter all hjemmejogginga, bør du kanskje heller satse på mindre bråkete treningsformer.

Pushups, situps og andre typer styrketrening funker veldig fint hjemme. En av fordelene med å trene hjemme er at terskelen for å trene er lavere enn ellers, fordi det ikke krever så mye forberedelser (som for eksempel det å komme seg til et treningssenter). En av ulempene er at du ALDRI HAR EN GOD UNNSKYLDNING for å droppe treninga. Pressure!

Bilde av mann som løper opp en trapp.

3. Trappetrening

For deg som bor i blokk er trappetrening en genial treningsform! Denne metoden brukte jeg mye da jeg bodde i Grünerløkka studenthus, hvor jeg hadde hele 19. etasjer å boltre meg på. Her er det bare å gå eller løpe opp og ned trappene så mange ganger du føler for.

Med denne treningsmetoden risikerer du riktignok å få noen rare blikk fra folk du passerer. Heldigvis er ydmykelse en av de mest effektive metodene for å gi deg motivasjon til å løpe fortere.

Bilde av trikk og tre emojier som løper.

4. Dropp kollektivbilletten

– Bruk beina istedenfor! Nå som våren er her, frister det kanskje ikke spesielt mye å stå inne i en stappfull trikk uansett. Med denne treningsteknikken slår du to fluer i én smekk: Du slipper å vente på trikken/bussen (eller å miste den!), og du får muligheten til å nyte vårstemningen utendørs. Klarer du å stå over kollektivbilletten i en hel måned er det også penger å spare.

Les også: Så lett er det å bli en mer miljøvennlig student!

Bilde av hånd som peker på kart.

5. Gå deg vill

Med denne treningmetoden får du trent både fysikken og psyken.

Å gå seg vill krever nemlig mye tankevirksomhet, samtidig som du gjerne bruker ekstra krefter på å gå i sirkler. Trikset er å dra til et sted du aldri har vært før, og prøve å finne veien til et annet sted hvor du heller aldri har vært. Har du med deg kart og kompass kan du få til en effektiv intervalltrening, hvor du veksler mellom å se på kartet for å trene hodet og å trene kroppen ved å gå. Det kan være vanskelig å forutsi hvor lang tid denne typen trening tar – så om du har mulighet kan du med fordel sette av hele dagen.

 

Bilde av kontor og sterk emoji.

6. Treningssenter på jobb

Mange arbeidsplasser har eget treningssenter for de ansatte. Om du klarer å karre til deg en av disse jobbene har du virkelig skutt gullfuglen!

Av erfaring kan jeg fortelle deg at dette kan gi deg tidenes treningslyst, fordi du får tilgang til fancy treningsutstyr uten at det koster deg en krone. Det føles faktisk litt som at du sparer mer penger, jo mer du trener.

Bilde av ølglass med en figur som sitter og ror oppi.

7. Trening i de sene timer

Hvorfor ikke benytte anledningen til å få opp pulsen litt etter å etter noen alkoholenheter? Å trene etter alkoholinntak er genialt av to grunner:

  1. Alt er morsommere etter noen øl – selv trening.
  2. Dagen derpå våkner du opp med det motsatte av fylleangst, fordi du faktisk fikk gjort noe fornuftig i de sene timer.

Fylletrening kan ha mange former, og her er det bare å trene etter innfallsmetoden. Noen klassikere jeg kan anbefale er å hinke, stupe kråke, danse limbo – eller gjøre ulike typer balanseøvelser.

PS: Husk at uten trening gir ikke studietiden mening!

 

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.