✕  Lukk søk

Stadig flere unge studerer på nett

Nettstudier øker blant aldersgruppen 20-24 år.

Ransel

1 av 5 under 24 år

Det er de yngste studentene som nå øker mest blant høyskolens nettstudenter. For fem år siden var det svært få studenter i denne aldersgruppen, mens i 2013 hadde tallet steget til 5,74% av alle nettstudentene.

I år har de yngste stått for hele 19.71%, det betyr at nesten 1 av 5 blant de som studerer på nett er under 24 år, viser tall fra antall solgte kurs på Høyskolen Kristiania nettstudier

En karakter høyere med studier på nett

Både Høgskolen i Telemark og BI kan vise til forskning som viser at  nettstudenter scorer i gjennomsnitt en karakter høyere til eksamen enn sine medstudenter som studerer på vanlig vis.

Heidi Åberg– Høyskolen Kristiania har også denne erfaringen, i emner som er direkte sammenlignbare med stedbasert utdanning. Noe av årsaken til at nettstudentene ofte gjør det bra og bedre en stedbaserte studenter mener vi ligger i den tette faglig oppfølging med veiledning studentene får underveis, samt at majoriten av nettstudene er voksne studenter i arbeid med høy motivasjon for å studere.

– Det blir svært spennende å følge utviklingen hos de yngre nettstudenterne, for å se etter en stund om det vil være annerledes for disse, sier direktør for nettstudier og videreutdanning, Heidi Åberg.

Fleksibilitet

Som nettstudent kan du velge et helt studium, deler av et studium (deltidsstudier) eller enkeltemner helt selv. Du kan velge studier på ulike utdanningsnivåer, hvor mange emner du tar av gangen, og du har inntil 18 måneder på å fullføre et emne.

I hvert eneste emne har du tilgang til en faglig veileder som gir deg veiledning på dine innsendingsoppgaver og svarer på dine faglige spørsmål.

Samme kvalitet som i klasserommet

Høyskolen Kristiania er en akkreditert høyskole og nettstudiene har samme høye faglige kvalitet. I mange av emnene møter du også de samme foreleserne som underviser på campus.

Etterutdanning på nett i høst?

Høyskolen Kristiania har lang historie med å tilby studier på nett under navnet NKS Nettstudier. Med en portefølje innenfor alle høyskolens fagområder vil du helt sikkert finne et emne eller studium som passer deg, enten du ønsker å ta hele studiet som nettstudent, eller ønsker enkeltemner som en del av en etter- og videreutdanning.

Fleksibiliteten gjør at mange fint klarer å kombinere jobb, familieliv og studier, enten du velger å studere nettstudier på heltid eller deltid.

Se vårt studietilbud på nett