✕  Lukk søk

Studiepoenget – HKs nye podcast

Marthe og Jo Anders er to engasjerte studenter på Høyskolen Kristiania, som nå har lansert podcasten «Studiepoenget»!

Marthe Sørflaten og Jo Anders Alm Thoen har laget HKs podkast Studiepoenget. Her ser du dem i innspillingsrommet

Jo Anders Alm Thoen og Marthe Sørflaten har laget HKs podkast Studiepoenget.

I et lite rom uten vinduer, med et bord og to stoler, sitter Marthe og Jo Anders. Marthe er 22 år og fullfører for tiden sitt siste år på Bachelor i PR og samfunnspåvirkning. Jo Anders er 26 år og går andreåret på Bachelor i HR og personalledelse. I januar lanserte de sin nye podkast – «Studiepoenget»!

Podkast er et forholdsvis nytt fenomen for mange. Engasjementet de siste årene har vært voksende. To av de som har kastet seg på «podkast-trenden» er Marthe og Jo Anders.

– Podkasten oppstod veldig spontant. Sjefen min poengterte hvor morsom Jo Anders er, og at han burde hatt sin egen podkast. Da kastet jeg meg på, forteller Marthe.

Sammen utviklet de ideen om en student-podkast for og av studenter på Høyskolen Kristiania. Podkasten vil gjennom vårsemesteret 2018 ta for seg ulike temaer som er aktuelle for dagens, kommende eller tidligere studenter på Høyskolen Kristiania, eller spesielt interesserte.

Jo Anders beskriver podkasten som informativ, faglig, lett og ledig.

– Det har absolutt vært viktig for oss å ha fokus på «den morsomme delen» med å være student, samtidig som Marthe og jeg skal ha det gøy mens vi lager denne podden. Vi skal selvfølgelig ikke bare tulle. Podkasten vil bestå av 25% faglig, med 75% humor.

I podkast-verden finner man innhold fra A til Å. Tussvik og Tønne, Konspirasjonspodden, Harm&Hegseth, NRK P3, Misjonen med Antonsen og Golden er bare noen få eksempler på populære podkaster.

– I en forelesning på mitt første år på PR og samfunnspåvirkning, fortalte Nils M. Apeland om hvordan han så for seg podkasten sin fremtid, forteller Marthe!

«Sats på podkast!», husker jeg han sa.

– Så ja, det er jo det vi driver med nå. Både Jo Anders og jeg tror på podkast, ikke minst digger det. Jeg tror at dette kan være en veldig morsom erfaring i alt fra planleggingsprosesser til markedsføring. De ter selvfølgelig også kult å kunne vise fremtidig arbeidsgiver at vi har erfaring innenfor podkast, digital markedsføring og prosjektledelse også, avslutter Marthe.