✕  Lukk søk

Superforeleseren

For sjette gang ble høyskolelektor Tore Fagernes hedret med tittelen Årets foreleser ved Høyskolen Kristiania i Oslo.

img_7858

Publisert 27. september 2016

  • Navn: Tore Fagernes
  • Aktuell med: Kåret til Årets foreleser for sjette gang
  • Foreleser i: HR og personalledelse

Hva er hemmeligheten til superforeleseren og hva liker han best ved jobben sin? Vi tok en prat!

Årets foreleser for sjette gang, gratulerer! Hvordan føles det å få den anerkjennelsen nok en gang?

– Jeg synes det er veldig hyggelig, naturligvis. Det er en bekreftelse på at man fortsatt er i stand til å levere i klasserommet.

Jeg tror det handler mye om å klare å opprettholde entusiasmen og engasjementet. Dette er en bekreftelse på at jeg klarer det.

Her på høyskolen er det veldig mange dyktige forelesere og pedagoger som gruser meg på mange områder, men det jeg vinner på er engasjementet. Jeg har trua på at det som teller er nærhetsprinsippet ved Høyskolen Kristiania. Det er også vårt viktigste konkurransefortrinn.

– Jeg blir beskyldt for å ikke ha innestemme, men bare bruke utestemme. Med det kommer det trøkk, og det handler om å skape læringstrykk i klasserommet – det har jeg nok iboende i meg

Hva synes du er det beste med jobben din?

1Fredag080416-ANSATT_0018_Tore Fagernes IMG_3387

Høyskolelektor Tore Fagernes

Jeg har den beste jobben i livet!

– Det å få lov til å påvirke unge mennesker i denne livsfasen og formidle kunnskap mener jeg er utrolig viktig. Å se og merke at studentene tar kunnskapen til seg, utvikles og modnes, at de vokser og lykkes, det må være den beste jobben i verden.

Hva er det som inspirerer deg?

– Studentene inspirerer meg! I tillegg har jeg kjempeålreite kolleger. Kulturen og miljøet på instituttet for ledelse og organisasjon er helt supert, så jeg gleder meg til  å dra på jobben hver dag. Men det er studentene som inspirerer og det er de jeg henter energien fra.

Jeg stiller opp litt over gjennomsnitt for studentene våre og er stort sett tilgjengelig – der tror jeg nøkkelen ligger.

Du stiller opp litt over gjennomsnittet, sier du. Når slapper du av og tar av deg foreleserhatten? 

– Jeg bor på Finnskogen og der slapper jeg av med motorsaga, traktoren, tømmerhogging og jakt.

Så lenge man trives på jobben, så avler det overskudd.

Når synes du det er vanskelig å være foreleser?

– Jeg er medfødt positiv og klarer å tenke positivt i de fleste sammenhenger. Jeg bekymrer meg sikkert like mye som alle andre over enkelte ting, men jeg har en evne til å glede meg over ting også.

Men det som kan være vanskelig er studenter som sliter, som ikke finner arbeidsgrupper, som sliter med relasjoner og ikke får det til. Det suger!

Hva gjør du for å hjelpe studentene som sliter?

– Jeg prøver å legge til rette for nærhet og trygghet. Jeg har et veldig godt samarbeid med avdeling for studentoppfølging og vi deler på ansvaret. Men en del studenter trenger litt ekstra trøst og støtte, og det blir nok flere og flere av dem. Som faglig studieleder på høyskolens største studium, HR og personalledelse, kommer det en del henvendelser.

Det er viktig at våre nye studenter klarer å knekke kodene, og jeg prøver å tilrettelegge for det så godt jeg kan.

– Den viktigste perioden for å få studenter til å trives og lykkes er semesterstart og første semester, og jeg prioriterer det.

img_7894

Leder for Studentunionen, Eivind Langøigjelten, delte ut prisen til Årets foreleser


Om kåringen

– Årets foreleser stemmes frem av avgangskullet ved Høyskolen Kristiania hvert år, og prisen utdeles under den årlige avslutningsseremonien.

Begrunnelser fra studentene

– Han er faglig sterk, engasjert og har en veldig god formidlingsevne. Han gjør fagene levende og gir god praktisk innsikt. Han er alltid tilgjengelig og er en god motivator. Han bryr seg virkelig om studentenes læringsmiljø og gir rom for diskusjon og gode samtaler i timene. Han er et godt forbilde for studentene.

Tore Fagernes er Årets foreleser!