✕  Lukk søk

Interaktivt design – Møt bransjen

- Jeg ser på interaktivt design som selve grunnlaget for å lage gode digitale løsninger, forteller Kåre Saatvedt, kreativ leder hos Dekode.

Interaktivt-design-Bransje-Kaare-Saatvedt

Kåre Saatvedt, kreativ leder i Dekode

– Hva driver Dekode med?

– Dekode er et kreativt teknologibyrå som spesialiserer seg på løsninger basert på WordPress. Vår kompetanse strekker seg fra idé, strategi, design og teknisk utvikling, til ferdig produkt, analyse og optimalisering.

– Hvordan er interaktivt design relevant for din bransje?

– Jeg ser på interaktivt design som selve grunnlaget for å lage gode digitale løsninger. Det er denne fagkunnskapen som brukes til å gi brukeren riktig informasjon og funksjonalitet til riktig tid. Det er alltid behov en løsning skal dekke. Dette er interaktiv designers ansvar å løse på en kjapp og intuitiv måte.

– Interaktivt design blir mer og mer viktig i en bransje i fortsatt rask utvikling. Er selv utdannet grafisk designer, men tenker at alt jeg nå jobber med, er interaktivt design. Gjør jeg grafiske design, er det nesten utelukkende for å forbedre det interaktive.

– Ser du noen trender bransjen eller faget nå?

– Enkelhet, fokus på det essensielle. Flatt design. Typografien har blitt veldig mye viktigere etter at vi har fått tekniske løsninger som gjør det mulig å bruke de fonter man ønsker. Det føles moderne å kun bruke ett typsnitt for en hel digital løsning.

– Modulbasert design (blokker), som enkelt fungerer responsivt på forskjellige skjermstørrelser, er vel også en trend. Og stor fontbruk på rene flater, samt å «si» en ting om gangen.

– Hva ser dere etter når dere skal ansette folk?

– Vi ser etter en god forståelse for hvilken informasjon som er viktig til enhver tid, og utifra disse tankene kunne designe det godt visuelt. Vi ser også etter forståelse av hvordan digitale løsninger fungerer. God gjenbruk av elementer, enkelhet, og detaljfokus.

– Tips til studenter?

– Tenk først hva som skal kommuniseres, sett opp brukerreiser, og design med dette som grunnlag. Hvilken informasjon til hvilken tid?

– Det er viktigere at løsninger fungerer, og fungerer godt, enn at det ser bikkjefett ut.

– Bli gjerne inspirert av hva andre lager, men de fleste løsninger har ofte helt egne behov. Det kan da være positivt å fri seg helt fra hva andre har gjort før deg.