✕  Lukk søk

10 tips til deg som skal velge (riktig) studium!

Her er ti tips til hva som kan være viktig å tenke gjennom før du skal velge studium. Hvem vet, kanskje hjelper disse rådene deg på vei mot drømmejobben?

hrforeningbergen

1. Fokuser på det du er interessert i

Et godt utgangspunkt for valg av studium og en mulig karrierevei er interessene dine. Elsker du å skrive? Da er kanskje kommunikasjon veien å gå.

  • Har du lyst til å jobbe med utvikling av mennesker? Da er kanskje ledelse noe for deg.
  • Liker du å tegning og visuell kommunikasjon? Å studere noe kreativt er kanskje ingen en dum idé!

2. Snakk med noen som kjenner deg godt, men husk at det er du som skal velge

Hva sier dine foreldre og venner om deg? Hva mener de at du er god til og kan passe til å jobbe med?

3. Tenk på ditt fremtidige «jeg»

Hvor kan du være om fem år om velger akkurat denne utdanningen? Jobber du med noe du interesserer deg for og ser for deg at du trives med?

4. Gjør research

En fin måte å lære mer om skolen og studiet er å lese deg opp på hjemmesiden eller bestille skolens studiekatalog, men ikke glem at det finnes enda flere måter å gjøre research på:

  • Har du spurt om en omvisning på skolen?
  • Tenker du å delta på Åpen Dag? Det er en fin måte å se hvordan miljøet på skolen er, og få snakket med forelesere og studenter.
  • Glem heller ikke å delta på utdanningsmessene i regi av TaUtdanning!

To gutter og ei jente sitter i trappa på campus Fjerdingen og ser på en mobil

5. Husk at du skal gå på skole for å lære

Det er viktig å være realistisk i valg av studium og en mulig karrierevei, men husk også at du skal gå på skolen for å lære. Ikke la deg skremme av at du har lite erfaring innen et felt om det er en spesiell studieretning som frister. Med en sterk interesse og ønske om å lære kommer du veldig langt!

6. Velg med hodet og hjertet

Det beste valget er ofte det der du får kombinert ferdighetene dine med interesser og det du brenner for.

7. Se på skolens totale tilbud

Tilbyr skolen du vurderer noe ekstra ved siden av studiene? Vil du følges opp i løpet av studietiden, og hvordan legges det til rette for at du skal komme deg ut i jobb etter endt studie? Finnes det muligheter for å engasjere seg i aktiviteter ved siden av studiene, som kan hjelpe deg å bygge CV i løpet av studietiden?

8. Tenk gjennom hvordan du lærer best

Lærer du best ved å lese teori eller ved å arbeide praktisk? Eller kanskje en kombinasjon av disse fungerer best for deg? Undersøk hvordan undervisningen på skolen du vurderer er lagt opp så du er sikker på at du får mest mulig ut av studietiden din.

9. Snakk med noen som har gått eller går der selv

Man kan gjøre så mye reaserch man bare vil, men de beste svarene på hvordan det egentlig er får du av de som faktisk har studert det faget og på den skolen du er interessert i.

10. Book en veiledning

Book en veiledningstime på skolen du vurderer og snakk med en studieveileder eller studentambassadør. Benytt muligheten til å spørre om alt du lurer på og få en omvisning på skolen!

Ønsker du veiledning på Høyskolen Kristiania? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg.