✕  Lukk søk

Tips når du skal søke fra Lånekassen

Greit å huske på!

Jeg har studert hos Høyskolen Kristiania siden 2014, og har hatt en del med Lånekassen å gjøre. Først og fremst må jeg bare bøye meg i støvet over at vi kan låne penger til å studere, samt få stipend for det. Vi er heldige i Norge!

En liten huskeliste med ting å tenke på når du søker, om du ikke har gjort det ennå: (Eller husk på dette til neste gang!)

*  Etter du har bestilt kurs og søkt Lånekassen, bør du dobbel- og trippelsjekke at Høyskolen Kristiania har fått beskjed om riktig startdato. Et eksempel på hvorfor dette er viktig: Jeg skulle være tidlig ute en jul, og søkte Lånekassen i slutten av desember. Jeg glemte å gi beskjed om at jeg ikke skulle starte før i januar, og dermed ble søknaden min behandlet som om jeg startet kursene i desember, altså over to semestre og ikke ett! Jeg fikk halvparten av det jeg hadde regnet med i stipend/lån og slet med å få ting til å gå rundt den våren. Så pass på dette om du søker tidlig.

* Trenger du fullt stipend og lån? Mange klikker på dette av ren automatikk, jeg inkludert. Dersom du har økonomi og mulighet – husk at du kan velge å ta bare stipend, og slippe lånet senere.

* Men så er det jo et gunstig lån, og sånn sett bør du absolutt vurdere det. (Håper ikke det var forvirrende, men viktig å nevne at det er et godt lån OM det er nødvendig å ta opp)

* Utålmodig på svar til søknaden din? Når du logger in nhos Lånekassen (kan gjøres både fra mobil og PC), står det når de regner med å være ferdigbehandlet med søknaden din. Noter den datoen i kalenderen slik at du ikke går inn og sjekker hver dag.

Vi snakkes utover høsten! (Hilsen en som venter på svar på sin Lånekassen-søknad)

– Silje (nettstudent)