✕  Lukk søk
Institutt for kommunikasjon

Helge Hiram Jensen

studio230916_0010_img_8220

Førsteamanuensis

908 23 376

Helge Hiram Jensen er førsteamanuensis i metodefag og studieprogramleder for Bachelor i politikk og påvirkning.

Metodefag

«Kunnskap er makt», sa Francis Bacon. Uansett hvor objektiv metoden er, så er valg av forskningstema politisk.

Dette underviser jeg om i mine kurs om forskningsmetode og statistikk; folkehelse og epidemiologi eller teori for grafisk design.

I 2000 redigerte jeg Studentenes håndbok i fagkritikk (Spartacus forlag) og fra 2019 sitter jeg i forskningsetisk komité ved Høyskolen Kristiania.

Politikk og påvirkning

«Ord og bilder er mektige våpen. Misbruk dem ikke»! sier Pressens faglige utvalg i Vær Varsom-plakaten. En effektiv politisk påvirker uttrykker seg godt – men forstår også politikk og strategi.

I 2005 redigerte jeg aksjonisthåndboken JAM (Omnipax forlag), og i 2015 ble jeg doktor i Political and Social Sciences ved European University Institute, mens jeg jobbet som utreder ved Robert Schuman Centre.

Vitenskap og aktivisme

Jeg forsker på både gamle minoriteter (urfolk) og nye minoriteter (migrasjon) samt hvordan nasjons(om)byggingen blir videreført for at stater skal slutte å undertrykke minoriteter.

Dessuten undersøker jeg hvordan læring og forskning fungerer ved bruk av vannressurser, både i fiskeriforvaltning i Sameland, kloakksystemer i Bærum og væpnede konflikter i Libanon.

Mine seneste bidrag til kunstnerisk / journalistisk medieeaktivisme var:

  • «The Crisis Within the Crisis» om flyktninger i Athen (et borgerjournalistikk-prosjekt i samarbeid med journalist Carla Melis, sosiolog Markos Vogiatzoglou, mediadesigner Myrssini Antoniou, European Affairs Magazine og Det norske institutt i Athen).
  • «Gentrifiseringskrefter i omløp», en utstillingskatalog for Interkulturelt museum, i samarbeid med fotograf Anita Hillestad og KonturMedia).
  • «Kloke hender i vann og avløp», et bidrag som talkshow-vert og kunstnerisk utstiller ved fagkonferansen Hallingtreff (i samarbeid med ingeniør-kunstnerne Geir Henning Hansen, Christer Rønning og Gard Gitlestad.)

Ellers har jeg vært produksjonsmedarbeider i Drammens is, Barista hos SiO, spaltist i Drammens tidende, ansvarlig redaktør for KonturTidsskrift, co-kurator ved Riksutstillinger, museumslærer ved Norsk folkemuseum, arkivmedarbeider ved Alta museum, og bedriftsentreprenør innen kulturhistorisk dramapedagogikk.

Se forskningsresultater på Cristin.