✕  Lukk søk
Fagskolen Kristiania

Randi Hobøl

randi-hobol

Fagansvarlig

Illustrasjon

909 95 135

Bakgrunn

Randi er utdannet illustratør og grafisk designer på Designskolen i Kolding, Danmark. Hun har også studert kulturfag ved Høgskolen i Telemark og fullfører en master i kulturstudier, vår 2016. I tillegg har Randi Kunstfagpedagogikk og Kulturjournalistikk i fagkretsen.

Randi har hovedoppgave i bokillustrasjon av dikt og poetiske tekster satt inn en kulturell kontekst. Tittel: Tidløst møte. Hun har skrevet om kunstformidling: Kunst for alle? Om formidling av billedkunst i distriktene. I sin masteroppgave i kulturfag skriver Randi om bevegelse i kunst og designfeltet og hvilke motivasjon som ligger bak designeres autonome prosjekter der kunder og økonomi ikke er en medvirkende faktor.

Randi har mange års erfaring som designer og prosjektleder i egen virksomhet, Umbra studio. Hun har arbeidet med Smottene, et barneprosjekt i vinterdestinasjonen Trysil. Gjennom 10 år har hun sammen med Smottene DA og har skapt og utviklet profilering, karakterer, historier, musikk, teater og kostymer.

Randi har mange års erfaring som aktiv i Grafill, den nasjonale interesseorganisasjonen for designere innen visuell kommunikasjon, de siste 6 år som styreleder, medlem av hovedstyret. Hun har også vært leder for Grafill Illustrasjon.