Byråerfaring mens du studerer? Det fikser vi i Bergen!

På Høyskolen Kristiania i Bergen har studentene er helt unik mulighet til å opparbeide seg reell byråerfaring, i regi av høyskolen. Studentbyrået er satt sammen av studenter på tvers av fag- og høyskolestudier som jobber teambasert med oppdrag de får fra bransjen.

Bli kjent med Høyskolen Kristiania Bergen sitt studentbyrå! Prosjektleder Kristoffer Melland og student på Bachelor i kreativ markedskommunikasjon, har sammen med mentor og hovedlærer på 3D og animasjon Helge Kirkaune tatt en liten prat med oss.

Gruppebildet av byrået. Mentor Helge sitter ytterst til venstre, og Kristoffer ser du i midten med rutet skjorte.

Gruppebilde av byrået: Mentor Helge sitter ytterst til venstre, så Julian Schlicht, Malene Fjærtoft, prosjektleder Kristoffer O. Melland, Maria Elise Birkeland og Stine Bortheim.

Kristoffer Melland – prosjektleder

Hvorfor søkte du på en stilling i studentbyrået?

– Jeg søkte på stilling hos studentbyrået fordi jeg tenkte at dette ville være en god mulighet for å bruke det jeg har lært, og samtidig kunne være med på å skape noe som jeg senere kan vise til. Jeg tenkte også at dette kunne være en god måte å skaffe seg kontakter i bransjen.

Hvordan er det å jobbe med studenter fra flere studier?

– Det er veldig spennende å jobbe med studenter som har et annet utgangspunkt enn meg selv. Det kan selvsagt lede til hetede diskusjoner, men det er jo også slik man får de gode resultatene.

Man lærer å se en sak fra flere vinkler, og det å jobbe seg frem til en god løsning – sammen.

Hva jobber dere med nå?

– Akkurat nå jobber vi i hovedsak med tre prosjekter.

Ett team jobber sammen med reklame/kommunikasjonsbyrået Oktan Orangeriet. De er på besøk en gang i uken hos Oktan og jobber aktivt sammen med dem for å utforme en visuell identitet for en kjent norsk stavkirke og turistområdet rundt.

Det andre teamet jobber også litt med Oktan på utformingen av et kommunikasjonskonsept for en annen kunde, men er også inne hos en oppstartsbedrift på Nyskapningsparken og samarbeider på et prosjekt der.

Innimellom gjør vi også noen mindre oppdrag for bedrifter som vi har et mer løpende samarbeid med.

Hva får du ut av denne erfaringen?

– Jeg får mye erfaring med ting jeg kan, og også ting jeg ikke kan så godt. Det er mye man kan lære av å jobbe sammen med folk fra andre linjer, byråer og bedrifter. Man blir kastet litt ut i utfordringer/problemer man i utgangspunktet ikke kan så mye om, så må man bare tilpasse seg og lære.

Plutselig sitter man der med et ferdig resultat som man aldri hadde trodd man skulle få til. Dette er ikke noe jeg kunne lært i en vanlig skoletime.

Byrået i arbeid med oppdrag fra Oktan.

Helge Kirkaune – mentor

Hvordan fungerer deres samarbeid med Oktan? 

– Det er Oktan som kommer med oppdrag til studentbyrået. Oppdrag som går over litt tid og som de mener kunne passet for studentene.

De har fått flere prosjekter å jobbe med. Vi har jobbet med Akvariet i Bergen, et prosjekt som ikke er ferdig enda. De holder nå på med et større prosjekt for Urnes stavkirke, og et prosjekt for NHH.

Vi har og gjort jobber for HUB Bergen og flere andre små og mellomstore bedrifter og foreninger.

Hva tror du byrået betyr for studentene og høyskolen?

Byrået er en unik mulighet for studentene å få testet ut å jobbe med reelle kunder.

– Vi har tett bånd til et av Bergens store reklamebyråer, så de får også erfaring med å jobbe i et byrå med store kunder. Dette er en enorm erfaring å ta med seg videre i studier og arbeidslivet senere. Studentene blir også kjent med byrået som en potensiell arbeidsgiver. I den bransjen de skal ut i er det å ha et godt nettverket en fordel.
Vi er en liten gruppe med studenter fra både fagskolen og høyskolen så de knytter også nettverk mellom fagene her på skolen.

Vi er alltid på utkikk etter dyktige og engasjerte folk om kunne tenke seg og jobbe med oss. Arbeidet er ikke lønnet, men de får en utrolig erfaring å ta med seg videre.