✕  Lukk søk

Into Campus-styret i Bergen er klare for tidenes oppstartsuke!

Vi tok en prat med arrangørene av Into Campus i Bergen og beskjeden er klar – dette vil bli en uforglemmelig uke.

Om få dager skal flere hundre nye studenter tas imot i Bergen. En gruppe frivillige studenter har jobbet på spreng siden januar for å gjøre velkomsten best mulig for de nye studentene. Vi huket tak i tre av dem, nemlig Rebecca, Benedicte og Christine!

Into Campus styret i Bergen poserer foran vannet.

Hele Into Campus-styret samlet: Svein Erik, Benedicte, Christine, Nikolas, Rebecca, Sofie og Stina Eirin.

Hva er deres rolle oppi det hele?

Rebecca:  Jeg er leder for Into Campus-styret, og jeg har hovedansvaret for arrangeringen av oppstartsuken Into Campus i Bergen. Jeg delegerer oppgaver, følger opp og hjelper til i alle ledd jeg kan.

Benedice: Jeg sitter som bookingansvarlig i styret, hvor min hovedoppgave er booking av artister, utesteder og alt av utstyr vi skulle trenge under uka.

Christine: Min stilling i styret er markedsansvarlig. Jeg jobber med å få tak i sponsorer, og markedsføringen av Into Campus gjennom blant annet sosiale medier.

Nå gleder vi oss til å se alle de nye fadderbarna og fadderne kose seg gjennom en helt fantastisk uke!

Hvordan har planleggingen av fadderuka Into Campus vært?

– Det har vært veldig hektisk. Tiden fra vi ble satt i styret til der vi er nå, med IC bare noen dager unna, har gått veldig fort. Det har riktignok vært mye å gjøre, men det har også vært helt utrolig gøy!

– Vi arrangerer jo en hel uke med program for hundrevis av studenter, så vi har lært mye. Dette er en erfaring ikke mange får i løpet av studietiden, så det verdsetter vi høyt.

– Nå gleder vi oss til å se alle de nye fadderbarna og fadderne kose seg gjennom en helt fantastisk uke!

Into Campus styret i Bergen

Hvilke utfordringer har dere møtt på underveis?

– Når vi begynte planleggingen av uken satt vi oss mange høye mål, og vi har merket at det ikke alltid har vært enkelt å komme oss dit vi ønsker.

– Det er så mye man må ta hensyn til og brikker som må falle på plass. Budsjetter som ikke strekker til og dårlig kommunikasjon er bare noen av utfordringene man møter på. Men vi har vært kreative og løsningsorienterte, og slik har det meste ordnet seg.

Hvorfor bør man være med på Into Campus?

– Den lista er lang! Men de viktigste er selvfølgelig at man får muligheten til bli kjent med så mange nye mennesker. Du vil bli kjent med de du skal gå i klasse med, de som studerer andre ting enn deg og de som er i kullene over deg.

– Denne uken vil gi deg en trygg start på studietiden. Første forelesning kommer ikke til å bli like skummel, nettopp fordi du ble kjent med flere av klassekameratene under oppstartsuken. Også må vi ikke glemme det utrolig kule programmet du vil bli tatt gjennom denne uken!

Hvis dere må plukke ut én ting, hva bør man absolutt få med seg?

Ukesprogram IC Bergen

– ALT, hehe neida (joda). Alt er jo så gøy, så dette blir vanskelig. Hvis vi må velge én ting så må det bli en av dagene vi skal ha konsert.

– Mugisho kommer jo på torsdag, etter en morsom dag med vannleker i Nygårdsparken. På fredag kan alle ta seg en velfortjent hvil på dagen, så de blir klare til midtsommerfest og konsert med Cezinando på kvelden!

Det høres ut som en veldig spennende uke! Hva er viktig for de nye studentene å tenke på i forkant av IC?

– Alle må ha billett! Det kan kjøpes her.

– Og så må alle som skal delta på IC møte opp på åpningsseremonien på Hotel Bergen Scandic City mandag 14. august. Her deler vi ut festivalbånd som vil fungere som inngangsbillett hele uken. Vi gir også ut flotte goodiebags. Det er forresten lurt å komme litt tidligere enn kl 12:00, på grunn av stor pågang!

– Vi vil også anbefale alle å følge med på Facebook-arrangementet vårt. Håper dere er klare for en fantastisk uke, det er vi!