✕  Lukk søk

Hans-Jacob studerer 3D og animasjon i Trondheim

– Trondheim er en utrolig fin by og har et fantastisk studentmiljø!

  • Navn: Hans-Jacob Frost
  • Kommer fra: Bergen
  • Studerer: 3D og Animasjon i Trondheim

Hvorfor valgte du å studere 3D og animasjon?

Jeg så egentlig etter steder hvor jeg kunne studere film, da jeg kom over Høyskolen Kristiania. Jeg har alltid vært interessert i VFX, så da jeg oppdaget 3D-linjen bestemte jeg meg raskt for å studere dette. Trondheim er dessuten en utrolig fin by og har et fantastisk studentmiljø!

Hva liker du best ved studiet?

Det er både veldig variert og utfordrende. Jeg føler jeg har fått sett veldig mange nyanser av muligheter og retninger innen faget, som jeg tror kan være lærerikt uansett hva man bestemmer seg for senere. Studiet gir et godt grunnlag for å finne ut av hvilken retning man vil gå og gir kompetanse som er gull verdt å søke videre med. Jeg tror man også må bruke studietiden for det den er verdt, så jeg jobber så mye som mulig og bruker mye av fritiden min på det. Med gode pauser selvsagt.

Det å «ikke få det til» er som regel en hverdagslig vegg som alle møter på innimellom. Det viktigste å huske på når ting ikke går veien er at det ligger et problem ett eller annet sted som enten kan løses eller læres av. Oppturen er derfor egentlig konstant så lenge man er åpen for å gjøre feil og lære av det man har gjort tidligere, så lenge man er klar over at det vil alltids være nye hull i veien.

Hva er drømmejobben?

Å kunne leve av å jobbe i bransjen. Film var jo der det startet og er mest sannsynlig det jeg kommer til å sikte på fremover, så det har jeg holdt litt på med på fritiden i form av frilansing og personlige prosjekter.

Filmproduksjon på skolen

Hva er det beste rådet du vil gi til dem som vurderer 3D- studiet?

Ikke vær for opptatt av å lage det beste som noen gang har blitt laget. Gjør så mye som mulig og lær av alle feilene du gjør.