✕  Lukk søk

Jobber med digital markedsføring i Portugal

Etter tre spennende studieår i Oslo jobber Amalie Hatlevik og Martine Rokne i samme selskap i vakre Lisboa.

Samlino05

 

Gratulerer med ny jobb rett etter utdannelsen! Hva skal dere jobbe med?

Martine: Tusen takk for det!  Etter at vi fullførte henholdsvis bachelor i markedsføring og salgsledelse og bachelor i markedsføring og merkevareledelse, har vi fått jobb i oppstartsselskapet Samlino.no, en uavhengig sammenligningsportal for finansielle produkter. Per dags dato kan man sammenligne og velge produkter innen bank.

Vi skal jobbe med markedsføring, og målet er å bli en komplett online markedsplass for produkter innen bank, forsikring og telekom, og med store investorer i ryggen er vi i rask vekst.

 

Hvordan er det å jobbe i en startup?

Amalie: Vi skiller oss faktisk fra en typisk startup. På tross av å være et relativt ungt selskap, har vi søsterselskaper over hele verden. Samlino.no er datterselskapet til CompareEuropeGroup, som igjen eies av konsernet CompareGlobalGroup.

Kontoret er en svært internasjonal markedsavdeling. Alle ansatte innen markedsføring fra Portugal, Frankrike, Belgia, Nederland, Finland og Danmark har gleden av å jobbe i Lisboa.

Vi deler alle samme selskapsvisjon – å hjelpe forbrukere sammenligne våre produkter for å spare tid og penger.

Det er derfor verdifullt at vi alle sitter under samme tak, og kan dra nytte av hverandres idéer og innsikter på tvers av landene.

Samlino02

 

Hvilke ansvarsoppgaver har dere?

Martine: Vi driver alle med merkevarebygging og digital markedsføring, men har egne ansvarsområder innad i teamet.

Jeg jobber med kommunikasjon, markedsføringssamarbeid og off-site SEO. I tillegg er jeg med på å utforme Google Ads. Arbeidsoppgavene mine er veldig relevante til flere av fagene jeg hadde på høyskolen, blant annet digital markedsføring.

Amalie: Da jeg startet i fjor ble ansvaret mitt å øke den organiske trafikken gjennom SEO-prinsipper, blant annet ved å skape godt innhold på nettsiden og artikler på temaet privatøkonomi.

Nå leder jeg det norske markedsføringsteamet og har ansvar for rapportering, samtidig som jeg får ta del i strategi og HR.

 

Hvordan fikk dere jobben?

Martine: Jeg fikk jobben etter en omfattende intervjuprosess basert på flere runder, der jeg i første runde hadde et skype-intervju med Amalie og HR-manager i CompareEuropeGroup.

Dette var rett før jeg ble ferdig med et årsstudium i økonomi. Da siste eksamen var levert i juni, flyttet jeg til Lisboa fire dager senere.

Amalie: Jobben fant jeg under ledige stillinger på Kristianias karrieresenter Track. I likhet med Martine gikk jeg også gjennom flere intervjurunder før jeg fikk jobben.

Deretter tok det ikke lang tid før jeg befant meg på flyet med retning Portugal, med et helt nytt kapittel i vente.

Samlino03

 

Hva var det som gjorde dette selskapet så interessant at dere valgte å flytte helt til Portugal?

Amalie: Selskapets visjon traff meg umiddelbart, og jeg vurderte dette som utrolig spennende å få muligheten til å ta del i.

Jeg er sikker på at det vil bli like normalt å sammenligne bank- og forsikringsprodukter tett opp mot hverandre, som det i dag er en ren selvfølge å sammenligne hotell og flybilletter før man bestiller.

Jeg var også åpen for å få internasjonal erfaring. På 2. året tok jeg valgfaget International Business Communication, og ble godt forberedt på hva som ventet utenfor Norges trygge grenser.

Martine: Det var nettopp det at jobben var i Portugal som fikk meg til å søke.

Jeg tenkte at det er nå jeg har muligheten til å realisere drømmen om å flytte til et nytt og ukjent land for et år, så hvorfor ikke gjøre det.

Det at selskapet er en startup var også en motivasjon for å søke, da jeg ønsket å være med på prosessen med å bygge merkevaren og merkekjennskapen til selskapet.

 

Er det noe spesielt fra studiene dere tar med dere inn i den nye jobben?

Martine: Arbeidsoppgavene mine er veldig relevante til flere av fagene jeg har hatt under mitt studium, deriblant digital markedsføring.

Jeg vil spesielt trekke frem alt jeg fikk oppleve under Google Online Marketing Challenge (GOMC).

Da fikk jeg praktisk erfaring med å holde en online kampanje gående for en ekte kunde, og lærte meg å bruke flere verktøy som jeg aktivt bruker i jobben i dag.

Amalie: Gjennom studietiden på Høyskolen Kristiania blir man forberedt på arbeidslivet. Overgangen blir dermed mindre.

Man lærer hvordan man skal tilpasse seg ulike personligheter, samarbeide på best mulig måte, levere på korte frister og jobbe mer strukturert.

Fagene merkevarebygging, påvirkning og International Business Communication var blant mine hjertefag under studiet. De har vist seg å bli svært verdifulle i ettertid.

I og med at vi bygger opp en merkevare i et internasjonalt arbeidsmiljø, bruker jeg teorien i praksis hver eneste dag.

Samlino04

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Martine: Dagene er lange, men veldig morsomme. En typisk arbeidsdag er fra 09-18 og starter som oftest med en gjennomgang av mailer som har tikket inn i løpet av natta. For min del består resten av dagen av ulike linkbuilding-aktiviteter, slik som outreach til potensielle samarbeidspartnere, innholdsproduksjon og analysering av konkurrenter.

Ingen dager er like og tempoet er høyt. Vi har gjerne flere baller i lufta samtidig.

 

Og hvordan ser hverdagen ut etter jobb, i en ny by i et nytt land?

Amalie: Lisboa blir gjerne kalt den kule lillesøsteren til Barcelona. På enkelte områder sammenlignes også byen med San Francisco på grunn av de gamle trikkene, hengebroen og de bratte, trange bakkene.

Med flere unike utkikksposter, «hemmelige» rooftop-bars, fantastisk sjømat og vakker arkitektur, er Lisboa en by hvor utforskningen føles uendelig.

Martine: Siden vi alle har flyttet hit uten å kjenne noen andre, blir det naturlig at kollegaer også møtes på fritiden. I helgene møtes vi gjerne for å utforske byen, eller bare ta en rolig dag på stranda, på kafé eller ut på kveldene.

Ellers så skjer det ofte noe i regi av selskapet på fredager etter jobb. Dette kan være vinsmaking, Sueca-turnering eller lønningspils.

 

Hva tenker dere om at dere er to norske ansatte fra Høyskolen Kristiania?

Martine: Som nevnt kjente vi ikke hverandre fra tidligere, men under rekrutteringsprosessen min var Amalie en jeg kunne kontakte når som helst hvis jeg hadde noen spørsmål.

Både hun og resten av selskapet var behjelpelig med å finne bosted, skaffe både bankkort og metrokort, og ordne alle nødvendige papirer som skulle på plass.

Amalie: I jobbsammenheng har vi raskt lagt merke til at vår lignende studiebakgrunn fra Høyskolen Kristiania kommer med mange fordeler. Begge er vant til et dedikert og raskt tempo, problemløsning og høye ambisjoner.

Med det har vi også dannet en relativt tilsvarende tankegang, som gjør at samarbeidet går knirkefritt.

 

Har dere et tips eller to til andre som drømmer om å jobbe i et annet land?

Martine: Go for it! Det er en periode av livet ditt som du vil verdsette for alltid.

Det hjelper også å ha en genuin interesse for det du studerer, og å skrive en bacheloroppgave du kan referere til under fremtidige rekrutteringsprosesser hvis du mangler erfaring.

Amalie: Jeg skriver under på det Martine sier. Hvis du brenner for noe – dyrk det!

Ingenting står sterkere enn lidenskap for det man gjør, og et oppriktig ønske om å bidra med noe ekstra i det selskapet man søker til.