✕  Lukk søk

– Et ekstremt bra samhold!

Derfor bør du velge Høyskolen Kristiania som ditt neste studiested.

Hvis du skal lykkes med studiene, er trivsel og gode studiekamerater nesten like viktig som dyktige forelesere.

Et godt studiemiljø gir deg ekstra motivasjon til å møte opp på forelesninger og lesesalen. Vennene og nettverket du skaffer deg i løpet av studietiden kan vise seg å bli svært nyttig når du senere skal ut i arbeidslivet.

Men et godt studentmiljø kommer ikke av seg selv. Derfor er de fleste utdanningsinstitusjoner avhengig av gode studentforeninger som legger til rette for et sosialt studieliv, og aktivt jobber for at du skal ha det bra underveis i studietiden.

– Ekstremt bra samhold

I sentrum av det unike og levende studiemiljøet vårt finner du Studentunionen (SHK). SHK arrangerer en rekke eventer og aktiviteter gjennom året, med Karriereuka og oppstartsuka som de store høydepunktene.

– Vi har også flere idrettslag, som fotball, håndball, crossfit og yoga, med treninger hver uke. Vi legger stor vekt på at alt vi arrangerer skal være lavterskel, slik at flest mulig møter opp. Grunnen til at disse er så populære, er det ekstremt bra samholdet innad i studentmiljøet, forteller lederen for Studentunionen, Eivind Langøigjelten.

Volleyball er bare én av mange idrettsaktiviteter Studentunionen ved Høyskolen Kristiania arrangerer.

Fikk venner allerede første kveld

Hvis du har planer om å flytte fra hjemstedet ditt for å studere, men er engstelig for at du har få eller ingen bekjente i Oslo, Bergen eller Trondheim, er Høyskolen Kristiania det rette valget.

Langøigjelte får stadig vekk hyggelig tilbakemeldinger fra nye studenter om at medstudentene er åpne for nye mennesker.

Eivind Langøigjelten, leder for Studentunionen ved Høyskolen Kristiania, studerer til daglig HR og Personalledelse.

– Under oppstartsuken i 2016 var det en helt ny student som kom bort til meg og sa at han aldri hadde møtt så mange morsomme mennesker på samme plass.

– Han hadde dratt ned på studentpuben uten å kjenne noen som var der fra før, men ble inkludert i samtalen mellom to gutter så fort han satte seg ned.

– De gikk derifra på slutten av kvelden som venner og nå er de på hilser’n i gangene. Jeg mener dette reflekterer selve hjertet i studentmiljøet. Vi pleier å si at vi er en liten høyskole med et stort hjerte, fortsetter Langøigjelten.

Egen pub i kjelleren

I tillegg til å arrangere eventer og treninger, er Studentunionen ansvarlig for studenpuben Hvelvet, som du finner i Kjelleren på høyskolen Kristiania Oslo.

Hvelvet rommer opptil 300 personer og er åpen fra kl. 17.00 hver torsdag.

– Hit kommer studentene for å ta seg en velfortjent pause mellom pensumlesningen. Hvelvet er drevet av studenter – for studenter. Det er alltid mye folk og et fint sted å treffe studenter som tar en annen utdanning enn det du selv gjør, sier Langøigjelten.

Godt miljø gir bedre karakterer

Ifølge studentlederen er det å skape et bra studentmiljø selve grunnsteinen og formålet med arrangementene og aktivitetene.

– Vi opplever at når det er et godt sosialt miljø i klassene, vil folk møte opp i forelesning. Dette fører til at studentene generelt opprettholder høye karakterer, sier Langøigjelten.

Han oppfordrer alle studenter til å ta et verv i Studentunionen.

– Et frivillig verv i Studentunionen eller en linjeforening gir deg praksiskunnskap som det er vanskelig å tilegne seg gjennom kun forelesning. Praktisk erfaring er noe vi vet arbeidsgivere setter høyt.

 Jeg går selv HR og Personalledelse, og gjennom ledervervet har jeg tilegnet meg mye kunnskap og satt dette i sammenheng med det jeg lærer i forelesningene. Dette gir en bedre forståelse av det jeg lærer, og det gjør det enklere å skjønne hvordan ting faktisk fungerer i praksis.

Høyskolen Kristiania er ikke bare kjent for sitt gode studiemiljø, men også for drivende dyktige forelesere, som er eksperter på sine fagfelt. Høyskolen har små klasser slik at hver enkelt student blir sett av foreleserne.