Film-klassen til Amsterdam

Vi i Film 2 fra Høyskolen Kristiania i Trondheim har nettopp kommet hjem fra studietur i Amsterdam. Her er noe av det vi opplevde.

Første dagen ble vi kjent med byen. Vi ruslet rundt og tok oss en tur med kanalbåten, spiste spennende måltider på tyrkisk restaurant og avsluttet dagen på IMAX. IMAX er en kinosal som gir deg en sterkere filmopplevelse med et langt bredere lerret og et lydbilde som tar deg med storm, noe som var veldig artig for oss filmentusiaster.

Her rir vi på en drage utenfor IMAX-en.

Her rir vi på en drage utenfor IMAX-en.

Fredag var den store museumsdagen. Vi utforsket Riksmuseet, Van Gogh-museet og EYE Filmmuseum. Riksmuseet hadde en fantastisk arkitektur og inneholdt tusenvis av viktige, historiske malerier. Her studerte vi alt fra bildenes komposisjon til hvordan kunstnerne for flere hundre år tilbake lyssatte maleriene sine helt perfekt.

På filmmuseet studerte vi eldgamle kameraer, tok filmquizer og lekte oss med green screen. En lærerik dag på mange måter!

Ett av mange flotte malerier på Riksmuseet.

Ett av mange flotte malerier på Riksmuseet.

Lørdag og søndag var studentenes dag. Her hadde vi mulighet til å gjøre akkurat hva vi hadde lyst til, og utforske Amsterdam på egenhånd.

Helgen bestod av shopping, VR-kino og andre artigheter Amsterdam kunne tilby. Vi dro også til fornøyelsesparken Walibi. Til glede for oss var det Halloween-tema denne uka, så hele parken ble omgjort til en skrekkfilm utover kvelden. Med andre ord serverte Amsterdam oss en helg fylt av adrenalin.

filmklassen-til-amsterdam-4

Her er en gruppeselfie av hele gjengen fra Walibi! Øverst fra venstre: Eivind Wesenberg, Atle Sagli Hansen, Hallvard Hellem, Eirik Rørvoll Nederst fra venstre: Mikkel Haugsrud Hauge, Kathrine Riberg Hewett, Martine Bjørnbakken Vangen, Lene Nilssen Viken

Vi brukte den siste hele dagen på zoologisk hage, tropemuseum og verdens første og eneste museum hvor du kan se på og studere mikroorganismer, Micropia.

På denne dagen fikk vi sett alt fra en nyfødt babyelefant til alle bakteriene som gjemmer seg i tannbørsten din. Digg! Vi avsluttet en fantastisk tur med 21-retters på en indonesisk restaurant.

Her poserer vi sammen med en diger ”bakterie” på micropia

Her poserer vi sammen med en diger ”bakterie” på Micropia

Amsterdam er en vakker, livlig og liberal by. Med fasiliteter for de som er interessert i kunst og arkitektur, god mat og drikke, sterke kulturkontraster og et uteliv ulikt det vi er vant til.

Å reise sammen med klassekameratene våre på fagskolestudiet i film har lagt et grunnlag for et fantastisk klassemiljø og samhold for resten av studietiden, og vi har lært å kjenne hverandre på flere områder, noe som kommer godt med når vi skal lage film sammen.

Hilsen fra Martine og Lene