Hvorfor valgte jeg nettstudier?

Min lille nettstudie-historie!

Jeg kan ikke huske sist jeg snakket om hvorfor jeg begynte med nettstudier, og akkurat nå fikk jeg så lyst til å fortelle nye blogglesere om det. Hvordan fant jeg frem til akkurat disse nettstudiene? Jeg skal prøve å tenke her.. 

For lenge, lenge siden (neida, dette er ikke et eventyr) – så hadde denne skolen et kurs som het «Skrivelyst» som jeg falt pladask for. Mener at jeg googlet og fant NKS nettstudier (som det het da) aller først, så det var litt tilfeldig. Det var ikke støttet av Lånekassen, men rett og slett et skrivekurs hvor man kunne jobbe for å bygge opp kreativ idé og få tilbakemeldinger fra den dyktige veilederen på kurset. Jeg meldte meg på, og ble så motivert. Skrev og skrev, og utviklet ideen min som jeg fortsatt jobber med den dag i dag.

Allerede da merket jeg hvor godt nettstudier passet for meg. Jeg er for rastløs til å kun drive med én ting, og trenger å sjonglere studier med jobb. Men som mange studenter vet, så kan jo dette være veldig slitsomt.

Rett før jeg begynte å studere hadde jeg sagt fra til jobben min i en avis at jeg ønsket å være frilanser. Jeg hadde faktisk mulighet til å jobbe fast, men valgte det «utrygge» frilanslivet. Dårligere rettigheter, dårligere lønn og lite garantier for arbeid. Men jeg var fri! Jeg kunne – om jeg ville – si nei til oppdrag som jeg ikke brant for. Den følelsen gjorde at jeg med én gang merket at akkurat nå, så vil jeg være frilanser.

Så da jeg kombinerte dette med nettstudier, falt alt på plass. Jeg kunne sitte i leiligheten, på kafé, hjemme hos mamma og pappa, eller på biblioteket. Det tikket inn en mail fra veileder med svar på en oppgave, og jeg ble gira på å gjøre den neste. Så da første kurs ble fullført, bestilte jeg nytt kurs, og et nytt igjen.

Jeg har gjort noen feil på veien, utsatt eksamener og er ikke en perfekt student. Men dette funker for meg, jeg lærer så masse, og kan kombinere denne friheten med jobb. Og det er vel det viktigste – at man velger det som er riktig for seg selv?

– Silje Reistad
nettstudent